RÓZSA EDIT (SZDSZ)

Full text search

RÓZSA EDIT (SZDSZ)
RÓZSA EDIT (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon röviden hadd fűzzek indoklást ahhoz, hogy ezt a kérdést az Országgyűlés napirendjére tűzze. Az összes indokkal nyilván a vita során kívánok majd foglalkozni, hiszen most nem arról van szó.
Amennyiben indítványunkat az Országgyűlés elfogadja és napirendre tűzi, két alapvető hiányosságot is szeretnénk indítványunkkal pótolni. A különbizottság felállításával ugyanis korrigálható, hogy a tisztelt Ház az állandó és különbizottságok létrehozásakor elmulasztotta a gyermek- és ifjúsági bizottság megalakítását. Mint képviselőtársaim bizonyára tapasztalták, a parlamenti viták során, de bizottsági viták során is több alkalommal fölmerültek ezek a kérdések. Hadd utaljak egy alkalomra: Deme Zoltán képviselőtársunk indítványára, ami a gyermek- és ifjúsági alapítvány sorsával foglalkozott. Várhatóan a holnapi nap folyamán sorra kerül a téma, mert ha jól tudom, három képviselőtársam vet föl e tárgyban kérdést. Jó lenne ennek a később megalakítandó bizottságnak foglalkozni vele.
E bizottság létrehozásának szükségességét támasztja alá az a szomorú tény is, hogy véleményünk szerint a kormányprogram sajnos mellőzi a gyermek- és ifjúsági korosztály sajátos élethelyzetéből adódó kérdések és problémák megválaszolását. Az általunk javasolt bizottság az Országgyűlés jóvoltából abban is segíthet, hogy a Kormány figyelmét rendszeresen fölhívja ez irányú kötelezettségeire.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir