ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Megköszönöm Fodor Tamás képviselőtársunk értelmező felszólalását. Úgy gondolom, hogy most az ő eredeti önálló képviselői indítványával kapcsolatban kell állást foglalnunk. További kérdés az, hogy a bizottság általunk még nem ismert állásfoglalása mit fog tartalmazni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy most megint két szavazás kérdésében foglaljunk állást a tekintetben, hogy Fodor Tamás képviselői önálló indítványát az Országgyűlés tűzze napirendre, illetve sürgősséggel még a mai ülésben kísérelje meg megtárgyalását. Két szavazás következik tehát,
Most először abban a kérdésben kell hogy képviselőtársaim állást foglaljanak: kívánják-e Fodor Tamás önálló indítványának napirendre tűzését. Készüljünk. Most kell szavaznunk! (Megtörténik.)
Köszönöm!
Megállapítom, hogy a magyar Országgyűlés 278 szavazattal, 60 ellenében, 19 tartózkodás mellett úgy foglalt állást, hogy Fodor Tamás képviselőtársunk indítványát napirendre tűzi.
Következik a második szavazás.
Fodor Tamás képviselőtársunk 60 képviselő aláírásával az indítvány sürgős tárgyalását kérte. A sürgős tárgyalásról az Országgyűlésnek vita nélkül kell határoznia.
Kérdezem tehát az Országgyűlést: egyetért-e azzal, hogy az indítványt, amit napirendre tűztünk, sürgősen, még a mai ülésben vegyük tárgyalásba? Aki egyetért ezzel, most szavazzon "igen"-nel, aki nem, "nem"-mel! (Megtörténik. Taps.)
Köszönöm!
A magyar Országgyűlés úgy határozott, 202 szavazattal, 137 ellenében s 16 tartózkodás mellett, azaz 57 %-os többséggel, hogy Fodor Tamás képviselőtársunk önálló indítványát sürgősséggel, még a mai ülésen napirendre tűzzük.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Csengey Dénes (MDF)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir