JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Full text search

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy az önkormányzati bizottság tagjaként néhány gondolattal reagáljak a Fiatal Demokraták Szövetsége, illetve az Ungár Klára által előadottakra.
Már a tegnapi vitában elhangzott a Fidesz-frakció részéről, hogy ez a törvénytervezet, ez a törvényjavaslat kidolgozatlan, nem kellően előkészített, nem illeszthető egy egységes kormányzati koncepcióba, ami talán nem is létezik, következésképpen ez nem alkalmas tárgyalásra.
El kell mondanom Orbán Viktornak, illetve a Fidesz-frakciónak - bár erről nekik tudomásuk van -, hogy az önkormányzati bizottság ezzel a törvénytervezettel, amely menet közben valóban több változáson ment keresztül, alakuló ülése óta folyamatosan foglalkozik, és ezt a törvénytervezetet azóta folyamatosan gondozza. Az eredeti törvényjavaslatot Dornbach Alajos képviselőtársunk a Szabad Demokraták Szövetsége képviselőcsoportjának a nevében terjesztette elő, mivel azonban ez csak a tanácsi kezelésben levő ingatlanokra vonatkozott, illetőleg részleteiben nem tűnt eléggé kidolgozottnak, az önkormányzati bizottság egy külön albizottságot hozott létre annak érdekében, hogy a bizottság részletesen és pontosan kimunkálja ezt a javaslatot. Ennek a bizottságnak a munkájában Tirts Tamás, a Fidesz képviselőcsoportjának a tagja, tevőlegesen részt vett. Ő - elmondása szerint - teljes felhatalmazással és egyetértőleg nyugtázta a végül is kialakult szövegváltozatot. (Tirts: Ami azóta módosult!) Kisebb módosítások valóban történtek, ez azonban az ügynek a lényegén nem változtatott.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a törvényjavaslat mindössze három paragrafusból áll. Jelentőségét azonban abból is láthatjuk, hogy ilyen sok módosító indítvány és ennyi hozzászólás hangzott el hozzá. Én azonban azt gondolom, hogy a társadalmi anomáliák megakadályozása érdekében a Parlamentnek most és nem egy későbbi időpontban, a bizottság által előterjesztett formában el kellene fogadnia ezt a törvényjavaslatot.
Miért? Ennek a törvényjavaslatnak nagy erénye az, hogy nem moratórium, nem tiltás, hogy nem valamilyen befagyasztást tartalmaz, hanem pusztán a jövőbeli ingatlanforgalmat állami ellenőrzés alá helyezi, a tulajdonnal és a privatizációval kapcsolatos kormányzati szempontok azonban érvényesíthetők lennének. Én azt gondolom, hogy ha ez a törvényjavaslat esetleges is, csak rövid időre szól is, ebben az átmeneti időszakban ennek a léte, illetve elfogadása a nyugodt körülmények között folyó, alapos törvényhozó munkát segítheti elő. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir