JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Full text search

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Ügyrendi kérdésben szeretnék szót kérni, Kövér Lászlónak a nyilvánvalóan obstrukciós szándékkal előterjesztett módosító indítványaival kapcsolatban.
Tisztelt Elnök Úr!
A tegnap délutáni, kora esti bizottsági ülésen az önkormányzati bizottság a korábban az (5) bekezdésre vonatkozóan előterjesztett módosító indítványokat - mind a Lukács Tamás-félét, mind pedig a Török Ferenc-félét - egészében elvetette. Nem kívánja belefoglalni azt a kérdést ebbe a törvényjavaslatba. Hogy miért nem, azt majd a bizottsági előterjesztő el fogja mondani, amikor a vita lezárásra kerül. Ezzel részleteiben nem foglalkoznék.
Miután azonban Kövér László módosító indítványa egy olyan kérdésre vonatkozott, amely kérdést a bizottság egészében elvetett, ezért az újbóli tárgyalása nem indokolt, a bizottságot emiatt összehívni megítélésem szerint nem kell.
A másik indítványa az volt, hogy a törvényjavaslatból hagyjuk el a 4. §-t, amely a különböző kivételeket és mentességeket tartalmazza. Korábban a bizottsági ülés vitájában megfogalmazódott az ezzel kapcsolatos jogos társadalmi igény, s kifejezetten annak támogatása mellett döntött a bizottság. Miután nem ennek a szövegrésznek valamilyen szövegmódosítására, hanem egészében történő elhagyására vonatkozott a javaslat, ezért az nyilvánvalóan ellentétes a bizottságnak a szándékával - következésképpen emiatt sem érdemes külön összehívni a bizottságot. Amikor ennek a szakasznak a beiktatásáról döntött, lényegileg erről a kérdésről is döntött.
Én úgy gondolom, következésképpen, hogy az önkormányzati bizottság külön összehívása nélkül az általános vitát itt és most a Parlament befejezheti.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir