ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Rátérünk következő napirendi pontunk, a szövetkezeti tulajdonban lévő termőföld tulajdon-átruházásának átmeneti tilalmáról szóló törvényjavaslat megtárgyalására.
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslatot az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság, valamint a gazdasági bizottság elkezdte megtárgyalni, azonban nem jutottak el az állásfoglalás kialakításáig. Tekintettel azonban arra, hogy Juhász Pál képviselőtársunk módosító javaslatot nyújtott be e két bizottságnak, mindenképpen újra kell tárgyalni a törvényjavaslatot.
Éppen ezért figyelemmel a folyamatos működés kívánalmaira, úgy vélem, hogy folytassuk le a törvényjavaslat általános vitáját. Ennek során mód nyílik az esetleges további módosító javaslatok benyújtására, majd a holnapi bizottsági megtárgyalást követően a következő ülésnapon a részletes vitával és határozathozatallal folytatjuk a munkát. Kérem, hogy javaslatomról az Országgyűlés szavazással döntsön. Egyetért-e az Országgyűlés azzal, hogy a dr. Zsiros Géza által benyújtott javaslat vitáját elkezdi? Erről kell szavazni. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! Egy pillanat, igen, most kérem szavazni! (Megtörténik.)
Megállapítom: az Országgyűlés 206 "igen" szavazattal, 38 ellenszavazattal, 24 tartózkodással úgy határozott, hogy dr. Zsiros Géza beterjesztett törvényjavaslatának általános vitáját a mai napon megkezdjük.
A törvényjavaslat - mint közismert - dr. Zsiros Géza képviselőtársunk önálló indítványa, amelyet az előző ülésen 38-as számmal osztottam ki képviselőtársaim között. Zsiros Géza képviselőtársunk ismételten átdolgozta önálló indítványát, így a véglegesnek tekinthető tárgyalási anyagunk a ma kiosztott 65-ös számú törvényjavaslat.
Ezek után átadom a szót dr. Zsiros Gézának, a törvényjavaslat előadójának.
Dr. Zsiros Géza (FKgP) képviselő, a napirendi pont előadója

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir