WACHSLER TAMÁS (FIDESZ)

Full text search

WACHSLER TAMÁS (FIDESZ)
WACHSLER TAMÁS (FIDESZ) Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Mielőtt rátérnék mondanivalómra, megragadom az alkalmat, hogy mint a honvédelmi bizottság tagja üdvözöljem körünkben Kéri Kálmánt, aki - mint látom - visszakapta egyenruháját. Gratulálok hozzá. (Hosszan tartó taps.)
A tárgyra térve két dologról szeretnék beszélni. Az egyik az, hogy Zsiros Géza kormánypárti képviselő ajánlatának sorsa megerősített engem abban a meggyőződésemben, amiben eddig sem nagyon kételkedtem, tudniillik abban, hogy a kormánynak nincsen tulajdonreform-koncepciója. Másként ugyanis nem tudom elképzelni, hogyan fordulhat elő, hogy egy képviselő benyújt egy indítványt - majd ötször módosítja. Illetve, lehet, hogy van tulajdonreform-koncepció, de ezt nemcsak előlünk, hanem Zsiros Géza elől is titkolják.
A másik dolog, amiről szólni szeretnék: engem rendkívüli módon meglepett dr. Rott Nándor és dr. Vona Ferenc hozzászólása - ők a délelőtt meghozott törvényünket utólag kritizálják. Azért csodálkozom, mert ha visszaemlékszünk, a délelőtti törvény ellen összesen hárman szavaztak. Rajtuk kívül talán még egy valaki lehet - kíváncsian várom az ő hozzászólását is. Ezen kívül csak tartózkodások voltak.
A számokból kiderül - és Oláh Sándor képviselőtársam hozzászólása is erre utal -, hogy a Kisgazdapárt is megszavazta ezt a törvényt, ami az állami és önkormányzati vagyon védelme érdekében született. Továbbmegyek: Oláh Sándor nemcsak támogatta, hanem nemzeti konszenzusnak nevezte. Én azt gondolom, talán szerényebb volna, ha parlamenti konszenzusnak vagy csak parlamenti többségnek neveznénk. A Kisgazdapárt is támogatta tehát e törvény megszületését. Ennek fényében nem értem, hogy a Kisgazdapárt miért foglal el ebben a kérdésben egy más álláspontot most a másik törvény, a földről szóló törvény, a termelőszövetkezeti vagyonról szóló javaslat megvitatásánál. Nem érzem konzekvensnek a Kisgazdapárt viselkedését, amikor az egyik tulajdoncsoportnál ezt a vagyonkezelő bizottságot, vagyonellenőrző bizottságot, ennek létjogosultságát elismeri - a másik tulajdoncsoportnál, a földnél pedig tagadja. Azt hiszem, a Kisgazdapárt akkor viselkedne konzekvens módon, ha az e törvényről történő szavazás során Juhász Pál javaslatát támogatná. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir