ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Ezzel mai ülésnapunk végére értünk. Az Országgyűlés házbizottságának javaslata alapján a következő ülést május 15-én, kedden, 10 órára hívnánk össze.
Tájékoztatásul mondom el ezeket a tisztelt Országgyűlésnek. Tehát május 15-én, kedden 10 órára összehívjuk. Várhatóan a következő napirendi pontok szerepelnek majd, illetve napirendi pontokra teszek javaslatot. Lesznek még majd bejelentések, Gerbovits úr, úgyhogy utána megadom a szót.
Tehát várhatóan a következő napirendi pontokra teszek javaslatot.
1. Miniszterek és államtitkárok jogállásáról és felelősségéről szóló törvényjavaslat megtárgyalására. Továbbá az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság előterjesztésének megtárgyalására, amely Nagy Ferenc képviselőtársunknak a posztumusz állampolgárság rendezési javaslatával kapcsolatos. Harmadszor: a Magyar Köztársaság és a Varsói Szerződés viszonyáról szóló országgyűlési határozati javaslat megtárgyalására. Negyedszer: a szomszédos államokban élő magyar nemzeti kisebbségekkel kapcsolatos országgyűlési határozati javaslat megtárgyalására. Továbbá, a sajtó eladással kapcsolatos vizsgáló bizottság felállításának megtárgyalására.
És az ülés után várhatóan megalakul az interparlamentáris unió magyar tagozata. Tájékoztatom továbbá a tisztelt Országgyűlést, hogy az ezt követő ülésre várhatóan május 22-én, keddi napon, 10 órakor kerül sor. Az ülésen várhatóan sor kerül a miniszterelnök megválasztására, a kormány programjának megvitatására és a kormány tagjainak bemutatására. Tájékoztatom az Országgyűlést arról is, hogy a 15-ei ülést előkészítő bizottsági ülések helyéről és idejéről írásos tájékoztatót osztottunk szét. Kérem ezt tudomásul venni.
Ezek után bejelentések következnek. Bejelentést kíván tenni Gerbovits Jenő képviselőtársunk, Kisgazdapárt. Átadom a szót.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir