ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy a törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Határozathozatal következik.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, foglaljon állást most szavazatával. (Megtörténik.) Köszönöm. (Közbeszólások: Rövid volt az idő!) Megállapítom, hogy az Országgyűlés – az államtitkári szavazatokkal – 187 "igen" szavazattal 2 tartózkodás mellett… (Közbeszólások: Rövid volt az idő! Nem működik a gépem!)
Igen. Kérem szépen, zavarok vannak, a jelenlévő képviselők mindegyikének sem működik a gépe. Megismételjük a szavazást; valóban én is későn jeleztem talán. Most kérem a szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés – immár 9 államtitkári szavazattal – 206 "igen"-nel 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.
Minthogy a határozathozatalra a mai ülésnapunkon nem kerülhet sor, hiszen mint hallottuk, az alkotmányügyi bizottságnak még foglalkoznia kell a szociális bizottság módosító javaslataival, felkérem – egybehangzóan az alkotmányügyi bizottság elnökének indítványával –, hogy a bizottság lehetőleg a mai, legkésőbb a holnapi ülésnapon üljön össze, hogy vasárnap ebben a kérdésben is határozathozatalra kerülhessen sor.
Kérem, hogy az alkotmányügyi bizottság ezen ülésén vegyen részt a szociális bizottság képviselője, valamint a Népjóléti Minisztérium képviselője.
Tisztelt Országgyűlés! Áttérünk az általános forgalmi adó módosítására benyújtott törvényjavaslat határozathozatalára.
Felkérem a jelenlévőket, hogy őrizzék meg a Ház határozatképességét, az apparátust pedig, hogy szólítsák be a határozathozatalra az esetleg kint tartózkodó képviselőtársainkat; a tisztelt államtitkárokat pedig, hogy aki megteheti, fáradjon képviselői helyére, mert hosszabb határozathozatalra, ismételt szavazásokra kerül sor.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir