ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Nem támogatja. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 "igen" szavazattal, 214 ellenszavazattal 10 tartózkodás mellett elvetette.
Kérdezem ezért az Országgyűlést, elfogadja-e az eredeti törvényjavaslat 1. §-ának a törvény 1. § (5) bekezdésére vonatkozó részét. Kérem az Országgyűlést, szavazzon. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a törvényjavaslat vonatkozó részét 235 "igen" szavazattal, 4 ellenszavazattal 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A jelentés 3. pontjában a szociális bizottság javaslatának első mondata második része, valamint az 5. pontban dr. Mihály Zoltán módosító javaslata alternatívát tartalmaz arra vonatkozóan, hogy az intézetben elhelyezett személy után kaphasson-e a szülő családi pótlékot.
A szociális bizottság álláspontja szerint abban az esetben legyen jogosult az intézmény a családi pótlékra, ha ez ellen az egyébként jogosult személy nem tiltakozik.
Mihály Zoltán azt javasolja, hogy a szülő semmilyen körülmények között ne kaphasson intézetben elhelyezett gyermeke után családi pótlékot.
Miután az alternatívák kérdésében döntünk, majd szavazunk a bizottság módosító javaslatának további részéről, ezt követően a jelentés 4. pontjában Mádi László által megfogalmazott módosító javaslatról döntünk.
Először tehát dr. Mihály Zoltán javaslatát teszem fel szavazásra az 5. pont szerint. A szociális és az alkotmányügyi bizottság nem támogatja a javaslatot. Kérdezem miniszter urat.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir