ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! A szünetig viszonylag rövid idő maradt, de néhány személyi kérdést el tudunk rendezni, talán gyakorlati megfontolásból ezt az eljárást az Országgyűlés elfogadja.
Személyi kérdések rendezése következik. A Szabad Demokraták Szövetsége képviselőcsoportja nevében dr. Pető Iván bejelentette, hogy a pártok közötti megegyezés alapján a bizottságokban személyi cseréket kezdeményez. Az alkotmányügyi bizottságban dr. Molnár Tibor helyére dr. Világosi Gábort javasolja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e ezt a javaslatot. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 188 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazattal 15 tartózkodás mellett dr. Világosi Gábort az alkotmányügyi bizottság tagjává megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! Az önkormányzati bizottságba dr. Szabó Erika helyére Bilecz Endrét javasolja megválasztani a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőcsoportja. Kérem, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a személyi javaslatot. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot, az Országgyűlés 178 "igen" szavazattal, 10 ellenszavazattal 19 tartózkodás mellett Bilecz Endrét az önkormányzati bizottság tagjává megválasztotta.
A külügyi bizottságba Mózs József helyére Rácskay Jenőt javasolja megválasztani a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőcsoportja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 169 "igen" szavazattal, 10 ellenszavazat, 27 tartózkodás mellett Rácskay Jenőt a külügyi bizottság tagjává megválasztotta.
A honvédelmi bizottságba Balogh János és Ficzere Mátyás helyére Mádai Pétert javasolja megválasztani a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőcsoportja.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 179 "igen" szavazattal, 5 ellenszavazattal 18 tartózkodás mellett Mádai Pétert a honvédelmi bizottság tagjává megválasztotta.
A költségvetési bizottságban megüresedett helyre dr. Kis Zoltánt javasolja megválasztani az SZDSZ képviselőcsoportja.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a javaslatot. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 186 "igen" szavazattal, 1 ellenszavazattal 14 tartózkodás mellett dr. Kis Zoltánt a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta.
A költségvetési bizottságban ugyancsak megüresedett helyre Horváth Lászlót javasolja megválasztani a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőcsoportja.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a személyi javaslatot. Kérem erről szavazzon! (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 189 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 15 tartózkodás mellett Horváth Lászlót a költségvetési bizottság tagjává megválasztotta.
A kulturális bizottságba dr. Rab Károly helyére dr. Mózes Mihályt javasolja a Szabad Demokraták Szövetségének képviselőcsoportja megválasztani.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 137 "igen" szavazattal, 36 ellenszavazattal 25 tartózkodás mellett dr. Mózes Mihályt a kulturális bizottság tagjává megválasztotta.
Végül a szociális, családvédelmi és egészségügyi bizottságba a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja dr. Somogyi Tamás képviselőt javasolja megválasztani.
Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Kérem erről szavazni. (Megtörténik.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 197 "igen" szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett dr. Somogyi Tamást a szociális bizottság tagjává megválasztotta.
Tisztelt Országgyűlés! Valamennyiünk nevében gratulálok a bizottságok újonnan megválasztott tagjainak és eredményes munkát kívánok nekik.
Tisztelt Országgyűlés! Az ebédszünet előtt most bejelentések következnek (mozgás) – bocsánat, a szünet előtt, nem, ez még nem ebédszünet, a szünet előtt bejelentések következnek, majd pedig húszperces szünet. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir