GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Igen, kétperces reagálásra kértem szót, elnök úr. Gondolom, Solt Ottilia számol a reagálásunkkal. Hadd áruljam el, hogy frakcióvezetőknek van ilyenfajta kötelezettségük, hogy ha a frakciót megszólítják, akkor reagáljanak. És akkor hátulról – gondolom, máshol is így van – jönnek a különböző tanácsok, hogy mit mondjak. Most nekem is jöttek a tanácsok, és én ezeknek a tanácsoknak nagyon szívesen eleget teszek, mert mindenki azt hangoztatta itt a hátam mögött, hogy nagyon óvatosan és nagy tisztelettel beszéljek Solt Ottiliával (derültség) mert a frakció nagyra tartja. Tehát ez egy olyan frakciótanács volt itt a hátam mögött, amit én nagyon szívesen fölvállalok és tolmácsolok.
Ami pedig a reagálást illeti, hadd mondjam: azt hiszem, hogy a téma, amiről vitatkozunk, az nem az MSZP. Én örültem volna, hogyha azokra a kérdésekre, amiket föltettem, Solt Ottilia válaszolt volna.
Végezetül: mi tulajdonképpen csak megköszönhetjük, ha Solt Ottilia szavait jól értettem, hogy mi egy demokratikus párt lettünk – többek között az SZDSZ-nek. Mi ugyan úgy gondoljuk, hogy nem ettől vagyunk demokratikus párt, és a választók azok, akik bennünket minősítenek, de mindenesetre köszönjük ezt a segítséget, mert talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy ma ebben a vitában ilyen tartalommal tudunk részt venni, vagyis egy olyan tartalommal, amikor nem adott szakszervezetek érdekét védjük, hanem a szakszervezeti mozgalom érdekét védjük. S ahogy Solt Ottilia mondta, mi borzasztóan aggódunk, hogy az a rizikó, ami ebben a kérdésben benne van, az olyan eredményre vezet, hogy sem Liga, sem Munkástanács, sem MSZOSZ nem lesz, közben pedig elosztják a tulajdont, lesznek tulajdonosok, és nem lesz, aki a munkavállalókat védje. A tét tulajdonképpen ez. Solt Ottilia is megfogalmazta.
Mi úgy látjuk, hogy megteremthető egy olyan szakszervezeti érdekképviseleti rendszer – beleértve a vagyonelosztást is –, ahol ez a rizikó egy kicsit kisebb lenne. Én azt hiszem, ha a Parlament felelősen politizál, akkor meg kellene próbálni ezt az utat itt végigjárni, mielőtt ezt a törvényt a Parlament elfogadja.
Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir