SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke:

Full text search

SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke:
SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A jelentés rendkívül rövid, az érthetőség kedvéért annyi kiegészítést tennék, hogy a gazdasági bizottság ennek környezetvédelmi kérdéseiben nem kívánt elmélyedni, mivel nem az illetékességi körébe tartozik annak a vizsgálata. A kérdést gazdasági szempontból nézte, és arra a következtetésre jutott a kapott információk és a beszerzett vélemények alapján, hogy az útnak két alternatívája van.
Vagy azon a nyomvonalon megy, ahol most az építés folyik egy korábban kiadott építési engedély alapján. Értesültünk arról, hogy a tárca 10 millió forinttal kötelezettséget vállalt a kérdés megoldására, a siklók, kígyók átkelőhelyeinek a biztosítására.
A másik alternatíva, ha az egész hansági védett területet az út elkerülné.
A gazdasági bizottság a rendelkezésére álló adatok alapján azt állapította meg, hogy egyrészt az út építési költségei önmagában jóval magasabbak volnának, ha elkerülné az út azt a területet, amelyet kettészel. A probléma azonban nem is itt mutatkozik, hanem abban, hogy éppen a Hanság területén dolgozó szervezetek azok, amelyek az útépítést szorgalmazzák, és 34 millió forinttal hozzá is járulnak az útépítéshez. Ha ez nem megy be a hansági védett terület területére, érdektelenek az útépítésben, tehát abban az elkerülő útban; nincs értelme megépíteni az utat, ami egyébként 100 millió forinttal többe kerülne. Abban az esetben nincs szükség rá.
A gazdasági bizottság jelentése azt tartalmazza – környezetvédelmi kérdésekbe nem avatkozva –, hogy gazdasági szempontból a megkerülő útnak nincs értelme. Szavazni arról lehet, hogy kell-e ott út, ahol az most tervezve van,vagy egyáltalán nem kell út. Az a kérdés nem alternatíva, hogy elkerülje a hansági területet, mert úgy okafogyottá válik az egész. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir