ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés az öt államtitkári szavazattal együtt 166 szavazattal 93 ellenében, 6 tartózkodás mellett a kivételes eljárással egyetértett. (Zaj. Közbekiáltások.) Bocsánat! Most látom a százalékarányt: a kivételes eljárással nem értett egyet.
Tisztelt Országgyűlés! A Kormány kérte a pénzintézetekről és a pénzintézeti tevékenységről szóló javaslat sürgős tárgyalását abban az esetben is, ha az Országgyűlés a kivételes és sürgős eljárásra irányuló javaslatát nem fogadná el. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalással. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az öt államtitkári szavazattal 263 szavazattal 7 ellenében, 2 tartózkodás mellett a javaslatra kimondta a sürgősséget.
A Kormány benyújtotta a Magyar Köztársaság területén ideiglenesen tartózkodott szovjet csapatok… (derültség) , illetve az azok állományába tartozó személyek által okozott károk megtérítése iránti igények bírósági úton történő érvényesítéséről szóló törvényjavaslatát a 2658-as számon. A Kormány kérte a javaslat kivételes és sürgős megtárgyalását. Megkérdezem Isépy államtitkár urat, kíván-e az előterjesztő jogán szólni. (Isépy Tamás: Nem.) Nem kíván.
Emlékeztetem a tisztelt Országgyűlést, hogy a Házszabály ide- vonatkozó rendelkezése alapján a kérdésről – tudniillik a kivételes eljárásban történő tárgyalásról – az Országgyűlés vita nélkül határoz. Ehhez a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Kérdezem tehát az Országgyűlést, egyetért-e a törvényjavaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés az öt államtitkári szavazattal 268 szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a kivételes eljárásban történő tárgyalással egyetért.
Külön kell szavaznunk a javaslat sürgős tárgyalásáról is. Ehhez az adott esetben ugyancsak a jelen lévő képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Kérdem az Országgyűlést, egyetért-e tehát a kivételes eljárással tárgyalandó javaslat sürgős tárgyalásba vételével. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés az államtitkári szavazatokkal 269 szavazattal 1 ellenében, 3 tartózkodás mellett a kivételes eljárás sürgősségét is megszavazta.
Döntés törvényjavaslatok sürgős tárgyalásáról

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir