DÉNES JÁNOS (független):

Full text search

DÉNES JÁNOS (független):
DÉNES JÁNOS (független): Elnök Úr! Tudomásul vettem az intését, engedelmével folytatom. (Derültség. Taps a Kisgazdák soraiban.)
Tehát végső soron el kell jutnunk odáig, hogy felelősségünk van ezzel a társadalommal, ezzel a néppel szemben. Tökmaggal, szotyolahéjjal nem lehet kifizetni azt a parasztot, aki a földet várja viszsza. (Közbeszólások: Úgy van. – Taps a Kisgazdapárt soraiban.) Kérem a föld visszaadása nem jogi kérdés, nem gazdasági kérdés, abszolút jogi norma Európában és Magyarországon. Akitől elvették, vissza kell a nevére írni, és aztán lehet tárgyalni, hogy mit óhajtunk. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.) Ha a parasztnak a nevére visszaírták a földet, az a tsz… (Derültség a FIDESZ soraiban.) – kedves egészségére a derültséget – visszaírták a paraszt nevére a földet, attól függetlenül, ha a tsz tisztességgel megmunkálta, szépen virul benne a tsz kukoricája. (Így van! – Közbeszólások a Kisgazdapárt soraiból.) És ezután kezdődik a törvényesség, amit garantálni kell.
Tehát az első, hogy amit elraboltak, azt jogilag visszaadni és utána rendezni.
A magam részéről ezt a féléves előhuzakodást, amit Füzessy képviselő úr említett, utána, az előhuzakodás után mind a koalíciós, mind a parlamenti hacacárét, amelyet ebben az ügyben rendeztünk, annak tudom be, hogy szántszándékkal el akarják ütni ezt a népet az igazságától, és kétségbe vonják a földhöz való tulajdonjogát. (Zsiros Géza: Igaza van. – Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir