KÓNYA IMRE, DR. (MDF):

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF):
KÓNYA IMRE, DR. (MDF): Tisztelt Ház! Anélkül, hogy fel akarnám önöket tartani, két mondat erejéig kell erre reagálnom. Torgyán képviselőtársam, amikor elfogadta ezt a megoldást, hogy csak a részleteket módosítjuk, és nem térünk vissza a reprivatizációs elképzelésre, akkor abban bíztam, hogy nem hagyatkozik a Magyar Demokrata Fórum megoldási javaslatára, hanem nyilván van a fejében egy megoldás, amivel alkotmányossá tudja tenni ily módon is, és nem arra gondol, hogy majd a Magyar Demokrata Fórum fogja kitalálni, hogyan lehet alkotmányossá tenni.
A licit – bocsánatot kérek, de ezt kell mondanom – szerintünk sem a lehető legjobb megoldás: olyan megoldás, amely az Alkotmánybíróság alkotmányértelmezésével összhangba tudja hozni ezt a törvényt. Úgy érzem, hogy akkor a megfelelő megoldás az, hogy – mint ahogy a Kisgazdapárt másik két képviselője tette – módosító indítvánnyal próbálja az előre elfogadott keretben módosítani, a számukra elfogadhatatlan megoldáshoz képest egy másik megoldást nyújtva, nem pedig az, hogy anélkül, hogy bármiféle ötletem lenne, a népre hivatkozással elutasítom azt, amit mások kitaláltak. (Folyamatos zaj.)
Azt hiszem, nem kell nekem minősíteni, de semmiképpen nem az a törekvés ez, amely a jog és a megfelelő törvényalkotás irányába hat. (Taps a jobb oldalon és középről.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir