ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés hat államtitkári szavazattal, 233 szavazattal 1 ellenében, 10 tartózkodás mellett kimondta a javaslatokra a sürgősséget.
Kormányunk, ugyancsak sürgős tárgyalást kérve, benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényjavaslatát a 2338-as számon; ezzel kapcsolatban a Magyar Köztársaság Alkotmánya 32/D §-ának hatályba léptetéséről szóló javaslatát a 2340-es számon; ugyancsak ezzel kapcsolatban a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény módosításáról szóló javaslatát a 2339-es számon; ugyancsak ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bank alapszabály-tervezetéről szóló országgyűlési határozati javaslatát a 2341-es számon. Minthogy a négy előterjesztés tartalmát tekintve szorosan összefügg, a sürgősség kérdésében együttesen határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a javaslatok sürgős tárgyalásbavételével. Kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy hat államtitkári szavazattal, 227 szavazattal 3 ellenében, 17 tartózkodás mellett az Országgyűlés a sürgős tárgyalásbavétel mellett foglalt állást.
Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásából elkülönített tartalékalap elosztásáról szóló határozati javaslatát, a 2753-as számon. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalással. Most kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés öt államtitkári szavazattal, 221 szavazattal 23 tartózkodás mellett kimondta a bizottsági javaslatra a sürgősséget.
Bejelentem, hogy a Kormány, sürgős tárgyalást kérve, benyújtotta a Magyar Köztársaság kitüntetéseinek szabályozásáról szóló 2757-es számú törvényjavaslatát, egyben visszavonta a Magyar Köztársaság rendjeleiről, kitüntetéseiről és díjairól szóló törvényjavaslatát, melyet korábban az 1361-es számon kaptak kézhez képviselőtársaim. A benyújtott új törvényjavaslatot képviselőtársaim a jelenléti ív aláírásakor megkapták. A törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételéről szerdai ülésnapunkon dönt az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kőszeg Ferenc, Matyi László és Szigethy István képviselőtársaink a Szabad Demokraták Szövetsége részéről új változatot nyújtottak be a 750. számú törvényjavaslatuk helyett a munkavállalói érdekképviseleti tagdíjfizetés önkéntességéről. Képviselőtársaim az új változatot a 2758-as számon kapták kézhez.
Felkérem jegyző képviselőtársamat, hogy ismertesse az interpellációk és kérdések tárgyát, melyeket a szükséges aláírásokkal nyújtottak be képviselőtársaink. Boros jegyző úr.
Interpellációk és kérdések tárgyának ismertetése: Boros László jegyző

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir