KATONA TAMÁS (MDF)

Full text search

KATONA TAMÁS (MDF)
KATONA TAMÁS (MDF) Tisztelt Országgyűlés! A fiatal demokraták költségvetési vezérszónoka annyiszor mennydörögte el mélységes lenézéssel az MDF-kormány kifejezést, hogy én kezdtem magamban a jellemhibákat keresni, és meg is találtam azonnal, hogy én egy elvtelen és mucsai MDF-kormánypárti mameluk vagyok, egy elvtelen csatlakozó, és mostani felszólalásom – bármilyen rövid lesz is – bizonyítani fogja azt, hogy igenis, én csatlakozó vagyok.
Csatlakozom mindenekelőtt Tardos Mártonhoz, hogy mennyire szomorú dolog az, hogy minden parlament igazi, minden éves tárgyalási csemegéjénél, a költségvetésnél, a költségvetéshez tartozó adótörvényeknél, ilyen kevesen vagyunk jelen. Én állandóan izgatottan figyeltem innen a kritikát oly kiválóan gyakorló fiatal demokraták padsorait, és láttam, hogy eleinte hárman vannak bent, ami bizony 14%-a volt a képviselőcsoportjuknak, majd felujjongtam, amikor öten, majd hatan lettek, mert ez már 28%.
Igen, úgy gondolom, hogy több figyelmet és több érdeklődést kívánnának ezek a törvények, hiszen ezek egy esztendőre és nemcsak egy esztendőre határozzák meg ennek az országnak a sorsát.
Szeretnék bibliai és történelmi példák nélkül röviden csatlakozni iskolatársamhoz, Bánffy Györgyhöz és Zsigmond Attilához és Annus Józsefhez, és én is kegyelmet szeretnék kérni az alkotóművészeknek, kegyelmet szeretnék kérni irószövetségi tagként a magyar irodalomnak. Ne szűnjenek meg az alkotóművészetnek a produktumai egy esztendőre ebben az országban. Szabó Ivánt ismerem kiscserkész kora óta, hiszen ő is iskolatársam volt (derültség) , sőt majdnem örsvezetője voltam. Már akkor ilyen kitűnő svádával tudta képviselni a maga igazságát, és úgy gondolom, hogy neki abban, amit elmondott, elvben tökéletes igaza van, de éppen az ő felszólalásából szeretnék idézni valamit. Azt tudniillik, hogy ő a mezőgazdaságban indokoltnak tartotta és elképzelhetőnek tartotta, hogy bizonyos – egyébként helyes – adózási elvek ne most lépjenek életbe, hanem egy év késéssel.
Ugyenezt szeretném kérni az alkotóművészek érdekében azért, hogy közben ki lehessen dolgozni azt a költségkódexet, amelyről Zsigmond Attila beszélt, amelynek alapján remélhetőleg valóban, Mándi Iván is föl tudja majd számítani, ha nem is a kávéját, de legalább az írógép-szalagját, mert higyje el Annus József tollkoptató társam: itt, a mucsai mamelukok között is vagyunk néhányan, akik szívügyünknek tekintjük a kultúrát. (Nagy taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir