SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ)
SZIGETHY ISTVÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Városunkban, Zalaegerszegen a nyáron a fürdőszobában meghalt egy fiatal lány. Megölte a termofor-kéményből visszaáramló szénmonoxid. A vizsgálat során földerítették, hogy nem történt semmi szabálytalanság, nem volt semmiféle műszaki hiba, nem felel senki. Ezek a kémények már csak ilyenek. Ha úgy alakulnak a légköri viszonyok, különösen nyáron, akkor egyszerűen ölnek. Csöndben, észrevétlenül, és nem lehet tudni, hogy kik.Nem sokkal később, még szintén júniusban, a város másik szélén egy többgyermekes családanya teljesen hasonló körülmények között szintén meghalt.
A városban lezártak néhány gázkészüléket, volt olyan társasház, amely árajánlatot kért a kéményeik átépítésére. A szükséges kétmillió forintot nem tudták előteremteni, aztán nem történt semmi különösebb.
A Zalai Hírlap egy újságírója megkísérelte ezt a problémát felderíteni. Egy kitűnő cikkben felhívta a figyelmet arra, hogy itt nem helyi problémáról, hanem országos veszélyhelyzetről van szó, és ebben tenni kell valamit. Próbáltam ennek a kérdésnek utánajárni, de ahogy egyre jobban belemélyedtem a magyarországi kéményhelyzet tragikus állapotába, be kellett látnom, hogy erre én kevés vagyok. Műszaki szakemberre volt szükségem, megkértem Szalay Gábort, hogy segítsen.
A műszaki kérdésekről ezért ő fog beszélni, átadom neki a szót.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir