BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter:

Full text search

BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter:
BOROSS PÉTER, DR. belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A centrális alárendeltségű szervek vezetőinek kinevezésével kapcsolatos interpelláció bevezető részében képviselő úr említi azt a korábbi tájékoztatást, amelyet e tárgyban a Belügyminisztérium helyettes államtitkára adott. A helyettes államtitkári levél előzményei közé tartozik, hogy néhány megyei és megyei jogú városi önkormányzat kezdeményezte véleményezési jog biztosítását a centrális alárendeltségű szervek vezetőinek kinevezésével kapcsolatban. Úgy gondolom, a kérdés jellege és a rá adandó válasz szélesebb körű megítélést igényel – amiért a tisztelt Ház szíves elnézését kérem, előre is.
A helyi önkormányzatokról szóló törvény következetesen szétválasztotta az államigazgatási, önkormányzati szférát. Messzemenően korlátozta a törvény az államigazgatási szervek önkormányzatokkal kapcsolatos jogait. Jól mutatja ezt, hogy az önkormányzat jogait és kötelességeit érintő szabályt csak az Országgyűlés alkothat. Államigazgatási szerv még törvénysértés esetén is csupán felhívást tehet annak kiküszöbölésére, de a döntést nem változtathatja meg. A felülvizsgálat az önkormányzattól, az államigazgatástól független bíróság hatásköre. Az önkormányzatok, alapvető jogaik védelmében, igénybe vehetik e bírói utat.
Egyértelmű, hogy a törvényhozás az önkormányzati törvényben és a megalkotása óta hozott más törvényekben is rendkívül nagy súlyt helyezett az önkormányzatok és az államigazgatási szervek tevékenységének korrekt elhatárolására. Szükséges ez az önkormányzati jogok és kötelességek megfelelő tisztázottsága és a felelősségi viszonyok egyértelműsége érdekében is. Megítélésem szerint az utóbbi elengedhetetlen feltétele, hogy egy adott szervezet felépítésére, vezetőjének kinevezésére vonatkozó jogok abba a közigazgatási ágazatba tartozzanak, amelynek a feladatok teljesítéséről gondoskodnia kell.
A hatalmi ágak közötti párbeszédet ennek ellenére alapvető jelentőségűnek tekintem az egész közigazgatás működése szempontjából. E tekintetben megítélésem szerint a képviselő úrral azonos nézetet vallunk. A párbeszéd azonban nem jelentheti az egymás feladatkörébe való belebeszélést, például a részjogosítványok gyakorlásán keresztül. A párbeszédnél lényegesen mélyebb koordinációs kapcsolatok folyamatos létezésére van szükség. Ennek azonban a saját feladatok ellátását kell segítenie.
Az interpelláció előzményére tekintettel, külön ki kell térnem arra a szerepkörre, amelyet az önkormányzati törvény a megyei önkormányzatoknak biztosított. Eszerint a megyei önkormányzat kötelessége mindazon feladatok ellátása, amelyeket a települési önkormányzatok nem képesek megoldani, illetve amely feladatokat a törvény eleve a megyei önkormányzatokra telepít. Egyértelmű, hogy a megyei önkormányzat nem tekinthető általános jellegű területi érdekképviseleti szervnek. Nem indokolt, s a jelenlegi önkormányzati rendszerben nem is lehetséges, hogy a megyei önkormányzat a választók vagy a települési önkormányzatok véleményének általános képviselőjeként lépjen fel. Érdekképviseleti szervezeteket az önkormányzatok egyébként külön létrehozhatnak, és létre is hoztak.
Önkormányzati rendszerünk sarkalatos pontja a helyi önkormányzatok egyenjogúsága. Ezzel igen nehezen lenne összeegyeztethető egyes önkormányzatok számára külön, a felvetettekhez hasonló jogok biztosítása, másoknak ezekből kirekesztése. Természetesen nem az önkormányzatok jelentőségét minősítő szándék, ha azok az államigazgatási szervek vezetőinek kinevezését illetően nem rendelkeznek részjogosítványokkal. Ez önkormányzati rendszerünkből, a közigazgatás alapvető területeinek megfelelő elválasztásából egyértelműen következik. Ennek megfelelően magától értetődő az is, hogy az önkormányzatok, illetve intézményeik vezetőinek megválasztását, kinevezését illetően az államigazgatási szervek sem rendelkeznek részjogosítványokkal.
Alapvető jelentőségűnek tartom a hatalmi ágak, a közigazgatási ágak világos jogi szabályozásból tükröződő, és ezek által garantált elkülönítését. Képviselő úrhoz hasonlóan, megnyugtatóbbnak látom a garanciák jogszabályok általi rögzítését. A köztársasági megbízottaknak törvényben biztosított joga és kötelessége a centrális alárendeltségű szervek vezetői kinevezésének véleményezése. Ez egyenes következménye annak, hogy a helyi önkormányzatokról szóló törvény a köztársasági megbízottra bízta a hivatala és a területén működő államigazgatási szervek közötti tevékenység koordinálását.
Megalapozott vélemény sokoldalú előzetes tájékozódás alapján alkotható. A köztársasági megbízottaknak tehát érdekük, hogy az alapos véleményalkotáshoz szükséges információkat beszerezzék. Az információkat, természetes módon, beszerezhetik a helyi önkormányzatok vezetőitől is. Ugyanakkor, a véleményezés jogát tovább osztani nem indokolt. Mint utaltam rá, a világos feladat-, hatáskör- és felelősség-elhatárolás szükségszerű velejárójának tartom, hogy a véleményezés joga is az érintett közigazgatási szektoron belül maradjon, legyen szó akár államigazgatási, akár önkormányzati szervről.
Nem távoli múltra is visszatekinthetünk. A tanácsi rendszer egyértelműen igazolta, hogy az államigazgatási és önkormányzati feladat- és hatáskörök szétválasztásának hiánya, szervezeti elkülönítetlensége, a véleményezési, egyetértési jogosítványok közigazgatási ágakat átlépő telepítése nem szolgálja a tényleges önkormányzatiság kialakítását és megszilárdulását. A fogyasztóvédelmi főfelügyelőség eléggé speciális, jellegzetesen érdekvédelmi feladatokat is ellátó államigazgatási szerv. Ez kétségkívül indokolhatta, hogy a rá vonatkozó kormányrendeletet előkészítő tárca és a Kormány szükségesnek ítélje a szélesebb körű véleményeztetést a vezető kinevezése esetében. Ez kivételes megoldásnak tekinthető, és az általános elvvel egyáltalán nem ellentétesnek.
A centrális alárendeltségű szervek vezetői kinevezésével kapcsolatos véleményezési jog jelenlegi szabályozása megítélésem szerint e követelményeknek megfelel. Nem tartom kívánatosnak e tárgyban a jogszabályi módosítást.
Kérem a tisztelt Házat válaszom elfogadására. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir