TROMBITÁS ZOLTÁN (FIDESZ)

Full text search

TROMBITÁS ZOLTÁN (FIDESZ)
TROMBITÁS ZOLTÁN (FIDESZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepségeit néhány disszonáns hang zavarta meg. E tárgyban szeretném kérdéseimet feltenni.
Tisztelt Belügyminiszter Úr! Kérdéseim a következők: megfelel-e a valóságnak az a hír, hogy Pécsett a hivatalos ünnepség alatt 1991. október 22-én hivatásos rendőrtisztek megkoszorúzták a karhatalmi emlékművet?
Kérdezem továbbá: megfelel-e a valóságnak az a hír, hogy valakik megfenyegették az erről az eseményről jelentést tevő rendőrtisztet?
Kérdezem továbbá: megfelel-e a valóságnak az a hír, hogy az Országos Rendőrfőkapitányság helyettes vezetője, Túrós András erről az eseményről érkezett jelentést blokkolva, azt nem továbbította a belügyminiszter úrnak, illetve Korinek úrnak, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárának?
Kérdezem továbbá a tisztelt B
Belügyminiszter Urat: véleménye szerint érvényesül-e a rendőrség felett a civil kontroll, s ha nem, ez a közeljövőben megvalósulhat-e?
S utoljára, de nem utolsósorban kérdezem: a demonstrációban részt vevő rendőrtisztek a rendőrség állományában vannak-e még?
És mivel a kérdéseimet múlt szerdán fogalmaztam meg, azóta néhány dologról tudomást szereztem, engedje meg a belügyminiszter úr, hogy még egy kérdést megfogalmazzak, amire ha nem tud itt válaszolni, kérem, hogy 30 napon belül erre az utolsó kérdésemre írásban válaszoljon.
Kérdésem pedig a következő: Úgy tudom, hogy a jelentést – erről az eseményről jelentést – nyújtó rendőrtisztet el kívánják bocsátani a rendőrség állományából. Megfelel-e ez a valóságnak? (Taps a FIDESZ és az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir