FILLÓ PÁL (MSZP)

Full text search

FILLÓ PÁL (MSZP)
FILLÓ PÁL (MSZP) Igen tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy gondolom, hogy az államtitkár úr és képviselőtársaim előtt is ismert az a tény, hogy hazánkban az elmúlt időszakban egyre növekednek a szociális feszültségek.
Választókörzetem, Erzsébetváros a főváros egyik legelöregedettebb kerülete. Fogadóóráimon egyre nagyobb számban keresnek meg azok a választópolgárok, akik kétségbeejtő helyzetüket ecsetelve kérik segítségemet, hiszen nem tudják kifizetni lakbérüket, közüzemi tartozásaikat, nem tudják finanszírozni gyermeknevelésük költségeit. Körükben nagyon sok az egyedül élő kisnyugdíjas, sok a gyermekét egyedül nevelő szülő, de sajnálatos módon az utóbbi időszakban egyre gyakrabban találkozom olyan szülőkkel, akik munkanélkülivé váltak, és ez a tény hozza el őket hozzám, s attól félnek, hogy gyermekeiknek a mindennapi megélhetését a jövőben nem tudják finanszírozni.
Éppen ezért kérdezem a tisztelt államtitkár urat, hol tart a szociális törvény előkészítése, s várhatóan mikor kerülhet az Országgyűlés elé. Addig is, amíg erre sor kerül, szeretném megtudni, hogy milyen rövid távú intézkedéseket tervez a Kormány a szociális feszültségek megoldására. S ehhez kapcsolódik az utolsó kérdésem, hogy miből fogja tudni, milyen anyagi fedezetek állnak a kormányzat rendelkezésére, hogy ezt a problémakört kezelni tudjuk. (Közbeszólások a jobb oldalról: A pártvagyon!) Várom válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir