SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Bizottságunk a törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokat egy kivétellel megtárgyalta. Még hátralékunk a szociális bizottság sorrendben utoljára elkészült és benyújtott módosító javaslata, amiről Kátay képviselőtársam itt is utolsóként említést tett.
A módosító javaslatok köréből bizottságunk Paszternák László és Filló Pál együttes módosító javaslatának tárgyában nem foglalt állást, mert az volt a véleményünk, hogy az abban foglalt módosító javaslat jogi megközelítésű problémát nem vet fel, hanem gazdasági és szociális kérdést. Egyéb tekintetben a módosító javaslatokat nem támogatta.
Kósáné Kovács Magdolna módosító javaslatához a bizottság egy csatlakozó módosító javaslatot terjesztett elő a törvény hatályba léptetésével kapcsolatosan, mégpedig ez a csatlakozó módosító indítvány arra irányul, hogy ez a törvény a kihirdetés napjával lépjen hatályba. Az alkotmányügyi bizottságot az a cél vezette, és ezt különösen figyelmébe ajánlja a tisztelt Országgyűlésnek, hogy ez a törvény mihamarabb, a lehető leggyorsabb módon lépjen hatályba, hogy a végkielégítésre vonatkozó rendelkezéseket minden érintett fél a lehető leggyorsabb időn belül tudja élvezni, és ne kerüljön olyan helyzetbe, ne legyen olyan időszak, amely gyakorlatilag arra adna lehetőséget, hogy ebből a végkielégítésből az érintett személyek kimaradjanak.
Ezért tehát a bizottságunk azt javasolta, hogy ne legyen további idő a kihirdetéshez képest a törvény hatálybalépéséhez, hanem a nyomban a kihirdetéssel együtt lépjen hatályba, és ennek az előnyeit minden érintett állampolgár igénybe tudja venni.
Egyebekben bizottságunk ezzel a módosító javaslattal érintve a törvényjavaslatot támogatja és az Országgyűlésnek elfogadásra ajánlja.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir