JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Full text search

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Személyes megtámadtatás címén kértem szót.Gál Zoltán valóban felfedezte: kétségtelenül támaszkodtam egyebek mellett a legfőbb ügyész úr által készített – az alkotmányügyi bizottság felkérésére készített – tanulmányra is. Más munkák – például Bárd Károly úrnak a tanulmánya – mellett, a hivatkozott szimpóziumon elhangzott felszólalásokban foglaltak mellett természetesen egy-egy hozzászólásba több irodalmat beépít az ember akkor, hogyha megfelelő alapossággal kívánja körüljárni az illető törvényt. Én a magyar jogtörténetnek bizonyos elemeit felsorakoztattam az elévülési idővel kapcsolatosan, ami valóban szerepel a Györgyi Kálmán úr által készített tanulmányban is. Azonban semmiféle olyan értékelő mozzanatot vagy motívumot nem vettem át belőle, amely az ő személyes véleményét tükrözte volna.
Ami pedig azt illeti, hogy 80%-ban erre épült volna a tanulmány – odaadom a kéziratot Gál Zoltánnak, nézze meg, és aztán utána… nem azt, hanem a saját felszólalásomnak a kéziratát odaadom nagyon szívesen, és akkor nézze meg pontosan, hogy hány százalékra jön ki az, amire ő hivatkozik. Mindenesetre azt visszautasítom, hogy 80%-ban átvettem volna. (Derültség a bal oldalon.)
Viszont engedjék meg, hogy visszaidézzem a beszédemnek egy mondatát, amelyet kifogásolt Gál Zoltán, hogy kimaradt az illető tanulmányból. "Tény viszont, hogy a már bekövetkezett elévülés folytán megszűnt büntethetőség újbóli felélesztését, amire a Zétényi-Takács-féle javaslat vonatkozik, a német irodalom, a törvényhozás és az alkotmánybíróság is egységesen elvetette."
Ez a megfogalmazás tartalmában azonos a kis visszaható, a nagy visszaható hatály kérdésével, amit Gál Zoltán itt az előbbi felszólalásában említett. Csakhogy ő nem vette észre azt, hogy igen sajnálom, de hát természetesen elhangzott ebben a formában.
A korrektséghez ez is hozzátartozik.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir