KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Tekintettel arra, hogy Pető Iván, miután megpróbálta – kétségkívül így volt, ahogy Ő elmondta – a Házbizottságban is ennek az ügynek a tárgysorozatba vételét ellenezni, illetőleg megakadályozni, valóban úgy volt, hogy a kormánykoalíció pártjai ragaszkodtak ahhoz, hogy ez a napirendre kerüljön.
Kénytelen vagyok erre reflektálni annyiban, hogy változatlanul nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezt az ügyet megtárgyalja a Ház, és nem értjük, hogy miért került ez az ügy a személyeskedés síkjára. Nem mi vagyunk ebben a hibásak, … (közbeszólás: Á!) … hanem úgy érzem, hogy éppen az SZDSZ frakcióvezetője. De ebben semmiképpen nem annak a jelét látjuk, hogy nem lenne érett ez az ügy a megtárgyalásra, ez egy teljesen kiérlelt javaslat, ami a Parlament előtt fekszik. Az, hogy minden eszközzel megpróbálják egyes pártok itt a döntést elhalasztani, az egy más kérdés. Ennek az egyik része az, hogy Pető Iván már megpróbálta a házbizottságban is, most pedig ismételten személyeskedés síkjára vitte ezt a tárgyalást, a másik része, hogy Orbán Viktor hatpárti tárgyalást javasol.
Én azt hiszem, hogy a demokrácia szabályai szerint a Parlamentben nem hatpárti tárgyaláson fognak eldőlni a kérdések,… (Hodosán Róza: Mert ti vagytok az Urak!) … hanem parlamenti vitát követően, szavazással. Legjobb úton vagyunk ezen, úgyhogy azt javaslom, hogy folytassuk. (Taps a kormánypártok oldaláról.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir