GYŐRIVÁNYI SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

GYŐRIVÁNYI SÁNDOR, DR. (FKgP)
GYŐRIVÁNYI SÁNDOR, DR. (FKgP) Köszönöm szépen elnök úr. Mélyen tisztelt Országgyűlés! A 3122-es számú törvényjavaslat, amely a bizony eléggé poros és avult 1967. évi II. törvény – 24 éves törvényről van szó – módosítását tűzte ki célul. Tulajdonképpen egy átmeneti módosítás mindaddig, amíg az új – idézőjelben mondom – "munka törvénykönyve" a Ház által elfogadást nem nyer, hisz ezt az "új munka törvénykönyvet" már elfogadta a Parlament. Úgy gondoljuk, hogy ez az új szociális piacgazdálkodásnak teremti majd meg a megfelelő feltételeit. Erre a nagyon rövid időre, talán két-három hónapra szóló módosításra mégis azért van szükség, mert a Kormány gondoskodni akar mindazokról a dolgozókról, akik az elkövetkezendő két-három hónapban kerülnek olyan helyzetbe, hogy munkájukat elvesztik; biztonságot akar teremteni számukra a Kormány. Ezért úgy gondoljuk, azokat a kedvezőtlen körülményeket, amelyek a piacgazdaságra való áttérésnél óhatatlanul bekövetkeznek, ebben az esetben át tudjuk hidalni erre a rövid időre is.
Mint az indoklásban világosan olvashattuk, a 25. § (2) szakasza és a 27/A. § (1) (5) szakasza tartalmazza azokat a legfontosabb és legégetőbb kérdéseket, amelyeket a készülő új munka törvénykönyve szellemében old meg ez a mostani módosítás. Úgy gondolom, hogy ezzel egy kicsit már elő is készíti az új munka törvénykönyvét.
A munka törvénykönyv szellemének megjelentetése, egy sokkal liberálisabb szemléletű munka törvénykönyv előkészítése is a feladata ennek a módosításnak, és én azt hiszem, ez mindenképpen megnyugtatja majd azokat a dolgozó rétegeket, amelyek önhibájukon kívül – hangsúlyozni szeretném: önhibájukon kívül, nem pedig saját hibájukból – kerülnek olyan helyzetbe, hogy elvesztik esetleg a keresményeiket.
Ezért, a dolgozók érdekében, a Független Kisgazdapárt képviselői úgy döntöttek, hogy támogatják a Kormánynak ezt az előterjesztését és javaslatát, és meg fogják szavazni a törvényjavaslatot – a 3122-es számú törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir