ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Figyelemmel erre, kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a KGST feloszlatásával foglalkozó javaslat sürgős tárgyalásbavételével. Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés – az államtitkári szavazatokkal – 253 szavazattal 2 tartózkodás mellett a sürgősséget a javaslatra kimondta.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy összhangban a bizottsági elnökök ma reggeli ülésén elhangzottakkal, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottságoknak.
Továbbá az 1989. évi IV. törvénnyel, valamint a XXXIV. törvénnyel módosított, a gyülekezési joggal foglalkozó 1989. évi III. törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi és az emberi jogi bizottságnak.
Továbbá a HUNGALU Rt. állami kölcsöntartozásának, valamint állami alapjuttatáshoz kapcsolódó járadékfizetési kötelezettségének HUNGALU részvénnyé történő átváltásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom a költségvetési és a gazdasági bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem a mai ülésnapunk programját.
Először a Társadalombiztosítási Alap 1990. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslat vitájára kerül sor.
Majd a szövetkezetek gazdálkodásával kapcsolatos egyes ideiglenes szabályokról szóló törvényjavaslat általános vitája következik.
Ezt követően a szokott időpontban – 14 óra és 16 óra között – az interpellációk, illetve a kérdések hangzanak el, és ebben az időszakban terjeszti elő az ügyrendi bizottság a tegnap elébe terjesztett interpellációs igénnyel kapcsolatos állásfoglalását.
Ezután a közjegyzőkről szóló törvényjavaslat kivételes eljárásban történő megtárgyalása és határozathozatal következik.
Végül személyi javaslatokkal és a velük kapcsolatos határozathozatallal zárjuk mai ülésnapunk programját.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir