ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. Az Országgyűlés nem határozatképes.) Meg kell ismételnünk a szavazást. Kérem a munkatársakat, szólítsák be a kint tartózkodó képviselőket. Tehát megismétlem.
Kérdezem az Országgyűlést, elfogadják-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 21 "igen" szavazattal, 147 ellenszavazattal, illetve 26 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el.
A módosító javaslat 2. pontjában Vargáné Piros Ildikó képviselő asszony a) és b) változatot terjeszt elő. Az a) változat szerint a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 3. számú melléklete kiegészítését javasolja azzal, hogy a Budapest, V. kerület, Zoltán utca 16. szám alatti, illetve Arany János utca 10. szám alatti ingatlanok egyharmados agrárszövetségi tulajdonba kerüljenek. A b) változat szerint a törvényjavaslat 4. §-ának első francia bekezdésének módosításául azt javasolja, a Kormány kapjon felhatalmazást arra vonatkozóan, hogy az állami vagyon terhére ingyenesen az Agrárszövetség részére is juttasson ingatlant. Ennek mértéke az országgyűlési képviseletnek és a választási eredményeknek megfelelően legyen meghatározva.
Először az a) változatról szavazunk. Az alkotmányügyi bizottság a javaslatot nem támogatja. Államtitkár úr egyetért-e?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir