HEGEDŰS ISTVÁN, a külügyi bizottág előadója:

Full text search

HEGEDŰS ISTVÁN, a külügyi bizottág előadója:
HEGEDŰS ISTVÁN, a külügyi bizottág előadója: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Vendégeink! A külügyi bizottság nevében az én szerepem az, hogy a külügyi bizottság támogatásáról biztosítsam a Kormány által benyújtott parlamenti határozati javaslatot.
Mivel ez a kérdés, a balti kérdés többször is szerepelt a Parlament plenáris ülésén, a bizottság tagjai egyöntetűen úgy vélték, helyes az, hogyha itt a Parlament támogatásáról biztosítja ezt a kormányzati lépést. Ugyanakkor a bizottsági vitában felvetődött az is – és erre a miniszterelnök úr is utalt –, hogy az elmúlt egy-másfél évben a különböző parlamenti pártok nem mindenben értettek egyet a követendő balti politikát illetően.
Ezért – és ismét hangsúlyozom – egységesen olyan módosító indítványt dolgoztunk ki, amely elhagy egy fél mondatot, amely a Kormány eddigi politikáját minősítette volna, és ezzel szemben csak azt a szándékot üdvözöljük, amelyet a miniszterelnök úr most ismét megfogalmazott, hogy a Magyar Köztársaság és a három balti köztársaság, immáron független, szuverén állam között létrejöjjenek, helyreálljanak a diplomáciai kapcsolatok.
Ezt a módosító javaslatot önök a 2957-es számon találják meg, és kérem, hogy a külügyi bizottság javaslata értelmében – amelyet a hat parlamenti párt minden képviselője, beleértve egyébként az ülésen jelenlévő kormányzat képviselőjét is, támogatott – fogadják el, és ezzel a módosító indítvánnyal együtt szavazzák meg a Kormány eredeti határozati javaslattervezetét. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir