PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP)
PASZTERNÁK LÁSZLÓ (MSZP) Elnök Úr! Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az elmúlt időszakban a kormányzat és ezen keresztül a munkaügyi tárca nemzetközi munkaügyi kapcsolatok keretében olyan forrásokhoz jutott, vagy kapott ígéretet egyes kormányoktól és a Világbanktól is, amelyek alapvető célja a munkaerőpiac helyzetének javítása, feszültségének esetleges enyhítése. E hitelek valós nagysága, felhasználása, az elosztás megvalósítása nem ismeretes sem a Parlament, sem a munkavállalói érdekképviseletek előtt. Meggyőződésem, hogy a Kormány és a társadalom közös érdeke a munka világában a társadalmi béke erősítése, illetve megőrzése. Ezt segítené elő, hogy ha társadalmi kontroll alapján történne a nemzetközi munkaügyi kapcsolatok keretében élvezett pénzeszközök felhasználása a jövőben.
Ezért tisztelettel kérem miniszter urat, adjon választ a következő kérdéseimre:
1. A munka világát érintő célokra, struktúraváltásra, új munkahelyteremtő beruházásokra, vállalkozáslénkítésre, átképzésre és egyéb hasonló célokra milyen összegű nemzetközi pénzügyi források álltak az elmúlt időszakban, és állnak ma a Kormány, illetve a tárca rendelkezésére?
2. Az adott összegek milyen célokra kerültek eddig felhasználásra?
3. Vannak-e a Kormánynak elképzelései a társadalmi kontroll megteremtésére, illetve további nemzetközi források esetleges bevonására e célokra? Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir