ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az interpellációk és kérdések elmondására természetesen tárgyalási rendünknek megfelelően, a szokott időpontban, holnap 14 óra után kerül sor. De amint jegyző úr ismertette, van egy megjegyzésem a Tamás Gáspár Miklós által dr. Horváth Balázs tárca nélküli miniszter úrhoz benyújtott interpellációval kapcsolatban.
Emlékeztetni szeretném a tisztelt Házat, hogy a Házszabály 57. §-a értelmében az Országgyűlés tagjai a Kormányhoz, a Kormány bármely tagjához, azok feladatkörébe tartozó ügyekben intézhetnek interpellációt. Minthogy az adott esetben legalábbis erősen vitatható, megfelel-e a bejegyzett interpelláció a Házszabály előbb hivatkozott rendelkezésének, felkérem az ügyrendi bizottságot – hivatkozva a Házszabály 17. §-ának (1) bekezdésében és (2) bekezdése h) pontjában körvonalazott elnöki jogaimra –, hogy az interpellációt szíveskedjék megvizsgálni és álláspontjáról a holnapi ülésnapon az interpellációs időben tájékoztatni az Országgyűlést. Az Országgyűlésnek módja lesz akkor az ügyrendi bizottság tájékoztatásával kapcsolatban állást foglalni. Tamás Gáspár Miklós képviselő urat pedig felkérem arra, hogy az ügyrendi bizottság megállapítandó időben és helyben tartandó ülésén személyesen részt venni szíveskedjék. Köszönöm. (Dr. Orbán Viktor jelzi, hogy szót kér.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a gazdasági bizottság az Állami Vagyonügynökség működéséről szóló 2877-es és 2888-as számú előterjesztéséhez kapcsolódóan országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a 2976-os számon, amelyet képviselőtársaim az ülést megelőzően kézhez kaptak.
Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést arról, hogy a Vagyonügynökség működéséről szóló előterjesztések technikai okok miatt nem szerepelnek a mai ülés tárgysorozatára tett javaslat végső formájában. Tárgyalásukra várhatóan a jövő heti ülésünkön kerül sor.
Orbán Viktor kér szót.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Orbán Viktor (FIDESZ)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir