ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár:
ISÉPY TAMÁS, DR. igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kicsit nehéz helyzetbe kerültem, hogy ilyen felforrósodott vita után a Kormány nevében kivételes eljáráshoz kérem az Országgyűlés hozzájárulását, de úgy érzem, a kivételes eljárást indokolja, hogy a benyújtott törvényjavaslat kizárólag szakmai jellegű, mivel a társasági jognak és egy speciálisabb cégbejegyzési joganyagnak az igazságügyet érintő kérdéseivel foglalkozik elsősorban. Nem akartuk ezekkel a részletekkel terhelni a plenáris ülést. Úgy érezzük, elegendő és egyben megnyugtató, ha a társasági jog ezen módosítási csomagját – amely, ismételten hangsúlyozom, kizárólag technikai, szakmai jellegű – részleteiben valóban szakértői bizottsági tag képviselőtársaink tárgyalják meg, és úgy kerül a plenáris ülés elé.
Nagyon röviden szólnék mégis a beterjesztett törvényjavaslatról, azzal, hogy ennek három fő területe van. Egyrészt a gazdasági társasági törvény általános részét igyekszik erősíteni és dogmatikailag tisztítani, másrészt feloldani törekszik a közelmúlt joggyakorlatában jelentkezett jogértelmezési problémákat. Fontos eleme a törvényjavaslatnak az is, hogy egyszerűsíti a cégbírósági eljárást, hiszen köztudomású, hogy számtalan vita származik a cégbírósági eljárás késedelméből.
Tisztelt Országgyűlés! A kivételes eljárás célja lényegében a törvényalkotási folyamat gyorsítása. Én úgy érzem, ilyen, több szenvedélyt kiváltó politikai csata után minden pártnak egyformán érdeke a törvényalkotási folyamat felgyorsítása, és ennek a szakmai jellegű törvénynek kivételes eljárásban történő megtárgyalása. Ezért kérem igenlő szavazatukat a kivételes eljárásban történő tárgyaláshoz.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir