JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)

Full text search

JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF)
JÓZSA FÁBIÁN, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja a délelőtti frakcióülésen megtárgyalta az itt – sajnálatos módon – napirenden szereplő kérdést, és ennek a tárgyalásnak az lett az eredménye, hogy egy közös állásfoglalást alakított ki.
Nem zavarában tette ezt, mint ahogy Pető Iván állítja, hanem azért, mert úgy érzi, hogy a történteket nem lehet szó nélkül hagyni. Kérem, hallgassák meg az állásfoglalás szövegét.
"Állásfoglalás
A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja megütközéssel fogadta és visszautasítja azokat a támadásokat, amelyek Kónya Imre frakcióvezető belső megvitatásra szánt politikai vitairatával kapcsolatban a demokrácia veszélyeztetése ürügyén érték. Ezzel kapcsolatban szükségesnek tartjuk leszögezni: elítéljük azokat a módszereket, amelyekkel egy párt belső vitaanyagait nyilvánosságra hozva azokat hivatalos színben tüntetik fel. A módszer alkalmazóinak nyilvánvalóan több céljuk van, így állandó zavarkeltéssel gátolni, hogy az országgyűlési képviselők megalkothassák a soron lévő és a rendszerváltozás lényegét kifejező gazdasági törvényeket. Lejáratni és ellehetetleníteni a törvényes eszközökkel végrehajtandó történelmi igazságtétel ügyét, bizalmatlanságot kelteni a kormánykoalícióval szemben idehaza és külföldön, nyomást gyakorolni az Alkotmánybíróságra nagy fontosságú döntései előtt.
Úgy ítéljük meg, hogy egy nyilvánosságra nem szánt vitairat nem lehet alkalmas a társadalomban a félelem felkeltésére, miként azt állítják, alkalmas viszont az a politikai kampány, amely annak szándékolt félremagyarázásával kibontakozott.
A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportjának eltökélt szándéka, hogy minden manipulációs kísérlet ellenére, alkotmányos eszközökkel folytatja a rendszerváltoztatás politikáját.
Budapest, 1991. szeptember 9. A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja." Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir