ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Emlékeztetem a tisztelt Országgyűlést, hogy a módosított Házszabály 49/B §-ának (1) bekezdése alapján az Országgyűlés a kivételes eljárásban történő tárgyalásról vita nélkül határoz. Felhívom azonban képviselőtársaim figyelmét, hogy a hivatkozott házszabályi rendelkezés szerint ennek elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a soron következő határozathozatal során fejezze ki véleményét a tekintetben, hogy egyetért-e a számvitelről szóló törvényjavaslat kivételes eljárással történő tárgyalásával. Most kérem az állásfoglalásukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy a 4 államtitkári szavazattal az Országgyűlés 255 szavazattal 7 ellenében, 15 tartózkodás mellett elfogadta a kivételes eljárással való tárgyalást. A sürgős ügyben újból kell szavaznunk.
Tehát tisztelt Országgyűlés – javítva az előbb mondottakat – a Kormány kérte a törvényjavaslat sürgős tárgyalását. Jelezni kívánom önöknek, hogy a sürgős tárgyalás elfogadásához is ez esetben a jelenlevő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges. Most tehát erről külön kell határoznunk. Kérdezem az Országgyűlést: elfogadja-e, hogy a kivételes eljárás egyben sürgősséggel történjék? Most kérem állásfoglalásukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy a 4 államtitkári szavazattal az Országgyűlés 251 szavazattal 11 ellenében, 16 tartózkodás mellett a sürgős tárgyalásba vételt is elfogadta. Emlékeztetem képviselőtársaimat arra, hogy a szabályozás értelmében kivételes és sürgős tárgyalás esetén 8 nap áll rendelkezésre módosító javaslatok benyújtására.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 49/C §-ának (1) bekezdése alapján felkérem a költségvetési bizottságot a szóban forgó törvényjavaslat vitájának lefolytatására. Kérem képviselőtársaimat, hogy a bizottság ülésén ismertessék álláspontjukat a törvényjavaslat egyes rendelkezéseire vonatkozóan. Tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy a költségvetési bizottság vitájának lezárását követő ülésnapon a törvényjavaslatot a rendelkezés értelmében az Országgyűlés tárgysorozatára fel kell venni.
Állásfoglalás a kedvezményes kamatozású lakáshitelek részleteinek felemelése ellen benyújtott népi kezdeményezés napirendre tűzéséről

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir