ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Mindezek nyomán a házbizottság állásfoglalásának megfelelően a következő javaslatot teszem a ma kezdődő ülés tárgysorozatára:
1. A megyei fővárosi, földművelésügyi hivatal létesítéséről és egyes hatáskört megállapító jogszabályi rendelkezések módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája és határozathozatal. Az előterjesztést lásd az 1702-es számon.
2. A tulajdonviszonyok rendezése érdekében az állam által 1949. június 8-a után az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk kárpótlásáról szóló javaslat, az 1020-as és 1439-es számon.
3. a) Az egyes nyugdíjak felülvizsgálatáról, illetve egyes nyugdíjkiegészítések megszüntetéséről szóló javaslat, az 1292-es számon.
b) Az egyes nyugdíjak felülvizsgálatához szükséges adatszolgáltatásról szóló határozati javaslat, az 1293-as számon.
4. A helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló javaslat, 981. és 981/a számon.
5. Az Országgyűlés 1990. december 18-i zárt ülésével kapcsolatos intézkedésekről szóló országgyűlési határozati javaslat az 1787-es számon és beiktatása esetén a kapcsolódó határozati javaslatok.
6. A társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetéséről szóló 1990. évi LXX. törvény módosításáról szóló javaslat az 1403-as számon.
7. A külföldiek magyarországi befektetéséről szóló 1988. évi XXIV. törvény módosításáról szóló javaslat, 1848-as számon.
8. Az 1990. évi Ideiglenes Vagyonpolitikai Irányelvekről szóló határozatot módosító határozat újramódosításáról szóló országgyűlési határozati javaslat, az 1842-es számon.
9. Interpellációk.
10. Kérdések.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett, most elhangzott javaslatot.
Határozathozatal következik. Kérem most szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 236 szavazattal 2 ellenében, 5 tartózkodás mellett a tárgysorozatra tett javaslatot elfogadta.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a napirendi előterjesztés mellékleteként ez alkalommal is az időbeli valószínű ütemezésre felhívtuk a szíves figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir