TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság előadója:

Full text search

TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság előadója:
TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság előadója: A gazdasági bizottság az előterjesztés visszavonását, illetve ezt a meghosszabbításra vonatkozó javaslatok többséggel elfogadta.
Megbízott azonban azzal, hogy elmondjam a plenáris ülésen a véleményünket. Nevezetesen, hogy a vagyonpolitikai irányelvek idejemúlt formája a privatizálás kézben tartásának. Ez egy olyan törvénykezési mód, amely abban az időszakban alakult ki, amikor a privatizálás irányítása közvetlenül a Parlament hatáskörébe tartozott. Ma ez a Kormány feladata, és a Kormány privatizálási politikáját kellene tárgyalnunk.
Másodsorban amennyiben mégis ez a privatizálási irányelv a mérvadó, akkor egy zavaros helyzet adódik azáltal, hogy ezt időről időre meghosszabbítjuk anélkül, hogy érdemi módon változtatnánk rajta. Sajnos, az áprilisi határidővel való módosítás sem látszik megnyugtatónak, mert számtalan kérdése a privatizálásnak, például maga a privatizálási törvény és több más, a privatizálás szempontjából hasonló módon fontos törvény áprilisig nem fog a tisztelt Ház elé kerülni, és ennek következtében az új törvények kialakításakor az irányelveket folyamatosan változtatni kell.
Azt a javaslatot tesszük, hogy ezen törvények tehát a privatizálással kapcsolatos törvények - változtatásakor, megszavazásakor automatikusan foglalkozzunk a vagyonpolitikai irányelvekkel, és a vagyonpolitikai irányelveket minden egyes ilyen törvény kiadásakor automatikusan módosítsuk az újtörvény követelményeinek megfelelően. Köszönöm a szót. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir