RÓZSA EDIT (SZDSZ)

Full text search

RÓZSA EDIT (SZDSZ)
RÓZSA EDIT (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Bár belátom, több kérdést tettem fel, és ezek megválaszolása nyilván időigényes, és ezen kérdések közül egynémelyikre választ is kaptam, mégis azokkal szeretnék foglalkozni, amelyekre nem
kaptam választ. Ezek legalább annyira fontosak, mint amelyekre választ kaptam. Bevallom, nekem nem áll rendelkezésemre olyan infrastruktúra, mint a miniszternek a minisztérium, de azért én is dolgoztam ebben az ügyben, és megpróbáltam minden lehetőséget megteremteni ahhoz, hogy rendelkezzek azokkal az információkkal, amelyeket sajnos, tisztelt képviselőtársaim, nem tudok most Önökkel megosztani, tudniillik két perc alatt egyszerűen képtelenség lenne.
Éppen ezért, mivel a választ nem tudom elfogadni, egyúttal nemcsak ezt a negatív módját választom a válasz elutasításának, hanem szeretnék javaslatot tenni egy parlamenti vizsgáló bizottság felállítására. Közel 4 milliárd forint értékű vagyonról van szó. Lehet, hogy képviselőtársaim ezt nem tartják annyira fontosnak, vagy fontosabbnak tartják, mint a fegyver körül kialakult botrányt. Mindenképpen fontosnak tartom fölhívni ezzel az interpellációra a figyelmet magára a gyermekintézmények sorsára is, amelyek enyhén szólva kaotikus állapotokat mutatnak. Egyszerűen nem értem, miniszter úr, hogy ön a múlt dolgaira hivatkozik, és a jövőre nézve júniustól ígér bizonyos változtatásokat, akkor, amikor az intézmény jelenlegi vezetője 1990. április I-je óta miniszteri biztosként azzal a feladattal van megbízva, hogy tegyen valamit Zánka ügyében. Elsősorban, hogy az eredeti funkciójának megfelelően szolgálja továbbra is a gyermekek üdültetését.
Miután még van 20 másodpercem, arra kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy tegyék lehetővé egyrészt, hogy létrejöhessen a Parlamentben a gyermek- és ifjúsági bizottság, amely, ha megalakul, akkor talán nem lesz szükség vizsgáló bizottságra, és ez a továbbiakban nemcsak ezzel a kérdéskörrel, nemcsak konkrétan Zánkával, a balatoni gyermekközponttal foglalkozhasson, hanem más gyermekintézmények sorsával is többek között. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir