ANTALL JÓZSEF miniszterelnök:

Full text search

ANTALL JÓZSEF miniszterelnök:
ANTALL JÓZSEF miniszterelnök: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mielőtt megkezdjük az átalakulás szempontjából kiemelkedően fontos tulajdoni kárpótlásról szóló törvényjavaslat vitáját – amelyet természetesen az átalakulás alapvető kérdésének tekintünk a politikai intézményrendszer kialakítása mellett: a tulajdon, az igazságtétel alapvető törvényjavaslatának és intézkedésének –, két bejelentést szeretnék tenni, és egyben jelzem a következőt.
Február 1-jei dátummal a Ház elnökének átadtuk a Kormány nevében azt a levelet, amelyben a Kormány kéri, hogy a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően a külügyi és a honvédelmi bizottság tartson együttes ülést, ahol a Kormány tájékoztatást kíván adni a nemzetközi fegyverkereskedelemben való magyar részvételről (közbeszólás a bal oldalon: Helyes!) illetve az elmúlt időszakban felmerült jugoszláviai fegyvereladásról. A Kormány ezt átadta a Parlament elnökének, és ennek megfelelően kéri a két bizottság összehívását. (Tirts Tamás közbeszól: Már késő!)
Szeretném továbbá tájékoztatásul azt is közölni, hogy az elmúlt héten Budapesten lezajlottak a szakértői tárgyalások a szovjet csapatok kivonulásával összefüggésben, szovjet részről Grisin admirális vezetésével, és most kezdődnek Silov altábornaggyal, a Déli Hadseregcsoport újonnan kinevezett vezetőjével a további tárgyalások. A vita tárgya, hogy a szovjet fél részleges térítést kíván már a kivonulás befejezése előtt, míg a magyar álláspont a teljes mérleg alapján, a károk és a költségek figyelembevételével együttes elszámolás. Egyébként a szovjet csapatkivonulások menetrend szerint folynak. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir