EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)

Full text search

EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)
EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ) Köszönöm szépen, Elnök Úr, a lehetőséget. Tisztelt Országgyűlés! Hölgyeim és Uraim! Valóban, a költségvetési vita utolsó napján készítettem el és nyújtottam be az Országgyűlés elnökének a határozati javaslatomat. Mint Önök is emlékeznek, a költségvetési vita rendkívül kétségbeejtő körülmények között zajlott le. Tényleg nem kívánom magát a költségvetést minősíteni, ezt megtettük annak idején a vitában, és azzal sem kívánok foglalkozni, miért került sor olyan helyzetre, hogy a Parlamentnek csak rendkívül rövid idő állt a rendelkezésére ahhoz, hogy a költségvetést megvitassa, és részben elfogadja, részben pedig ne fogadja el.
Azt hiszem, mindannyiunknak jót teszünk akkor, ha olyan helyzetet hozunk létre, hogy az 1992. évi költségvetés megfelelően elő legyen készítve, azt a képviselők időben kézhez kaphassák, megvitathassák és végül elfogadhassák. Ezért olyan javaslatot terjesztettem a Ház elé, amely javaslat alapján a Ház megszabná a Kormánynak azt az ütemtervet, hogy milyen módon kell a költségvetést elkészíteni, annak koncepcionális részét illetően és egyes részletkérdéseket illetően.
Szeretném hangsúlyozni, hogy a javaslatban levő dátumok tekintetében a legteljesebb mértékig nyitott vagyok, tehát nem ragaszkodom az ott levő dátumokhoz. Úgy vélem ugyanis, a Kormánynak is érdeke, hogy olyan javaslat kerüljön elfogadásra, amelyet a Kormány teljesíteni tud, és amelynek alapján az Országgyűlés meg tudja vitatni az 1992. évi költségvetést.
Azt kérem az Országgyűléstől, fogadja el, hogy napirendre tűzze ennek a javaslatnak a tárgyalását, és végül azért kérem a sürgősséget – egyébként elveim ellenére –, mert az idő már most annyira előrehaladott, hogy ha az Országgyűlés nem sürgősséggel tárgyalja meg a javaslatot, hanem egyszerű nem sürgősséggel, akkor a javaslatban levő első határidő bekövetkezte előtt feltehetően a javaslat nem fog az Országgyűlés napirendjére kerülni. Ezért kérem szíves támogatásukat. Köszönöm szépen.
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir