GERBOVITS JENŐ (FKgP)

Full text search

GERBOVITS JENŐ (FKgP)
GERBOVITS JENŐ (FKgP) Köszönöm, Elnök Úr, azt hiszem, ennél rendkívülibbet nem tárgyalhatunk. Bocsássa meg nekem, de gyorsan befejezem.
Mivel nálam a szó, amire reflektálni kényszerülök, az nem más, mint egyszerűen az, hogy Torgyán úr bizonyos időben úgy forgatta vitorláit, hogy egybeestek az érdekek a vidék elégedetlenségével, a rendszerváltás elmaradásával, az átalakulás mellőzésével, az általános gazdasági viszonyokkal, ezek mind-mind ide vágtak, és a szunnyadó vidéket fölrázta. Én Torgyán úr esetével nem vagyok illetékes foglalkozni. Azonban az én szerepem ebben annyi, hogy ami jogos kritika – a rendszerváltás elmaradása, a magántulajdon, a vidék és egyebek tekintetében –, szóval amit a vidék érdekében tett, itt ország-világ előtt elmondom, hogy az ügyet én magam fogom tovább felvállalni, és ezt a vidéket nem lehet tévedésben hagyni. (Derültség.) A parasztok, a polgárok, a kereskedők, a svábok, a zsidók érdekét magam fogom képviselni.
Tisztelt Ház! Elnök Úr! Szenvedélyességemért bocsánatot fogok kérni. Tovább rokonszenvezve a velem gondolkodó vidékkel, néppel, engedelmükkel én felelősségteljesen tovább itt most a törvényalkotásban nem tudok részt venni. Kénytelen vagyok tüntetőleg kivonulni. (Mozgás és zaj.)
Azonban szeretném nem bírálni, de felhívni a Kormány figyelmét, hogy a vidéknek még egy év várakozása nincs. Szeretném felkérni, hogy az átalakítást, a rendszerváltást haladéktalanul kezdje meg, a gyalázatos kádári törvényeket, amelyek minket szabadságunktól, jogainktól, vagyonainktól fosztottak meg, kezdeményezze ezeknek a felfüggesztését, állítsa vissza a magántulajdont addig, amíg ez az ő kompetenciája.
Bocsássák meg tisztelt Képviselőtársaim, tisztelt Elnök Úr; most kivonulok. (Gerbovits Jenő távozik az ülésteremből.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir