JUHÁSZ PÁL (SZDSZ):

Full text search

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ):
JUHÁSZ PÁL (SZDSZ): Köszönöm, Elnök Úr! Tisztelt Ház! A törvényvitához Giczy képviselő úr se nagyon szólt hozzá, így ahhoz én sem fogok túlzottan, éppen csak a ferdítések, rágalmazások és viszálykeltések néhány motívumára akarok rámutatni.
Egy még, ami a tárgyhoz tartozik: a Bibó-kollégium kapcsán nem az volt a nézeteltérés az ellenzék és a kormánypártok között, hogy vajon a Bibó-kollégisták-é avagy a nővérek teljesítsék-e a szolgálatukat, hanem hogy valóban nincs más kezelési mód, mint ugyanazon a házon összeveszni? Nem lehetséges két helyet találni a két funkciónak? (Zaj.)
A másik dolog: ennek kapcsán teljesen méltatlan volt Gadó képviselő úr interpellációjának a bevonása, hiszen semmiféle kapcsolat a Bibó-kollégium ügye és Gadó képviselő interpellációja között nem volt.
Ezen túl itt még egy veszedelmes uszítás is történt. Mintha a keresztény kurzus bírálata a zsidó–keresztény ellentétre utalna! Nem! A keresztény kurzus szép, tiszta, konzervatív formájában a zsidó egyházat is védi, pontosan tudjuk. Amikor a keresztény kurzus ellen tiltakozunk, nem felekezeti ellentétről van szó, hanem felekezetek bármelyikének a felekezeten kívüliek fölébe emeléséből. Én – mint magyar ember – úgy meg vagyok sértve, hogy valaki csúfot űzzön a kereszténységből, ahogy képviselőtársam tette, hogy nem tudok tovább beszélni! (Derültség a jobb oldalon, taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir