PÁL LÁSZLÓ (MSZP)

Full text search

PÁL LÁSZLÓ (MSZP)
PÁL LÁSZLÓ (MSZP) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Két héttel ezelőtt Mádai Péter képviselő úr interpellált önhöz a német szénsegély tárgyában. Interpellációjára a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumának államtitkára válaszolt. A válaszban foglaltak számos további kérdés feltételére inspirálnak, s ezért kérem, hogy az alábbi kérdésekre szíveskedjék további felvilágosítással szolgálni.
1. A német szénsegély felvételéről kötött megállapodás milyen hányadban írta elő a szénbeszerzési forrásokat?
2. Mi indokolta azt, hogy az ipari és kereskedelmi tárca a segély teljes volumenére importbeszerzési megbízást adott ki Lignimpexnek? Milyen akadálya volt hazai szénbeszerzésnek?
3. Milyen fűtőértékű szenek beszerzésére került sor? Megfelelt-e a beszerzett szenek átlagos fűtőértéke a hazai lakossági szükségleteknek?
4. Milyen átlagos áron került sor a szénimportra, hogy viszonyul ez az átlagos ár a hazai beszerzési árakhoz?
5. Mekkora átlagos fogyasztóiár-támogatás kapcsolódik az importszénhez, hogyan viszonyul ez a támogatás a hazai beszerzések fogyasztóiár-támogatásaihoz?
6. Az ártámogatásra fordított költségvetési források nem szolgálhattak volna hasznosabban a hazai szénbányászat feszültségeinek részleges enyhítésére?
Amennyiben a kérdéseimre adandó válaszok körülbelül megfelelnek annak, amit én a sajtóból ismerek, akkor megkérdezem még Önt arról, hogy milyen intézkedéseket tart Ön szükségesnek a szénsegély felhasználásában megmutatkozó nagyvonalú gazdálkodás kapcsán?.Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir