TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)

Full text search

TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF)
TÖRÖK GÁBOR, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A könyvkiadás, könyvterjesztés az utóbbi években forradalmi változásokon ment keresztül, és kialakult a kereslet-kínálat által meghatározott valódi piac. Ritka jó példája ez a társadalmunkban alvó erők ébredésének. Sok-sok szép ága mellett mindössze néhány vadhajtást lehet találni, amelyek valóban egy gondos, képzett kertész ollójára várnak.
De mi történt valójában? A piacot feldúlták, a durva, életerős gallyakat kezek letörték. Mint mindannyian tudjuk, a könyvterjesztőket az utóbbi hónapokban többször inzultálták, többször estek áldozatul a fővárosi akcióknak. Idézek a Magyar Hírlap Könyvterjesztők háborúja c. cikkéből: "A rendcsináló akció nyomán veszélybe került a könyv- és hírlapárusok megélhetése, s egyik napról a másikra megkezdődött a harc a sajtópiac újrafelosztásáért. A nemrég hivatalba lépett városatyák naivitására utal, hogy nem számoltak az érintettek megkérdezése nélkül foganatosított, elhamarkodott adminisztratív intézkedések következményeivel."
Tisztelt Miniszter Úr! Ragyogó példáját látjuk a könyvkiadásban, a könyvterjesztésben az önszerveződő, önreguláló piacgazdaságnak. Ki az, aki a demokrácia, a piacgazdaság felé haladó járművünket kézifékekkel felszereli? Mit tehet a minisztérium a kulturális piacot durván sértő beavatkozások megakadályozására? Ki akarja, és milyen indítékkal a piac újrafelosztását?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir