HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én is csak nagyon röviden szeretnék reagálni arra, amit a miniszter úr elmondott.
Én a vitát hallgatva azt tapasztaltam, hogy mindhárom ellenzéki pártnak vannak érvei a törvényjavaslattal szemben, tehát a tartózkodásuk nem tréfa, az érvekkel alátámasztott álláspont volt. Ebben a formában nem tudtuk támogatni a törvényjavaslat elfogadását. Hozzáteszem, hogy a miniszter úr által említett probléma, tehát hogy az Alkotmányt nem tudná végrehajtani az igazságszolgáltatás, ha ezt a törvényt nem fogadnánk el, ez nem áll fenn. A törvényt április 1-jéig nem fogja semmilyen körülmények között elfogadni az Országgyűlés, még ha támogatta volna az ellenzék, akkor sem, mert február 25-én terjesztette be a Kormány, az a benyújtásnak a dátuma. Tehát mindenképpen elcsúszott volna a törvénynek az elfogadása. Hozzáteszem, hogy ez sem jelent óriási problémát, mert a törvény elfogadása esetén, tehát ha április 1-jére meglenne a törvény, akkor sem lenne könnyebb helyzetben az igazságszolgáltatás, mint most.
A másik észrevétel csak formai. Én elfogadom miniszter úrnak azt az álláspontját, hogy a bizottsági tárgyalások után mindig hangoztatni kellene, hogy a bizottsági vélemény mekkora kormánypárti jelenléttel született meg. De ez eddig nem volt gyakorlat. Tehát ha a kormánypárti képviselők bármilyen oknál fogva távol maradnak hivatali kötelezettségük ellátásától, és nem vesznek részt kellő számban a bizottsági ülésen, ezt a kormánypárti frakcióülésen tartom indokoltnak megjegyezni, nem az Országgyűlés plénumán.
A bizottság egyébként határozatképes volt ez alkalommal, hála az ellenzéki képviselőknek, akik ha nem lettek volna többségben, akkor a bizottság egyáltalában nem tudott volna állást foglalni az ügyben, ami szerintem mégis jobb, hogy megtörtént ez az állásfoglalás, mert így tudtuk ma egyáltalában tárgyalni ezt a kérdést. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir