ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Államtitkár úr nem kíván állást foglalni. Most a határozathozatal következik. Kérem szavazatukat augusztus 20-a kérdésében. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 4 államtitkár szavazatával 159 szóval 57 ellenében, 60 tartózkodás mellett amellett foglalt állást, hogy nemzeti ünnepeink sorából augusztus 20-a legyen az állami ünnep. Így a c) változatot nem szükséges szavazásra feltenni. (Rajkai Zsolt közbeszólása: Fel kell tenni szavazásra! Nagy Ferenc József közbeszólása: Lehet, hogy azt 300 képviselő szavazza meg.)
Javaslat hangzott el, hogy mindezek után tegyük fel a c) változatot is. Van létjogosultsága, mert visszamenőlegesen is egy magasabb arányú szavazat módosíthatja az előbbi döntést. Köszönöm az észrevételt. (Zaj.)
Felteszem tehát a kérdést, ki foglal állást amellett, hogy nemzeti ünnepeink sorából október 23-a legyen az állami ünnep. Az alkotmányügyi bizottság e kérdésben sem foglalt állást, és államtitkár úr sem foglalt állást. Határozathozatal következik. Most kérem a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés a 6 államtitkári szavazattal, 124 szóval 61 ellenében, 93 tartózkodás mellett nem támogatta ezt a változatot. (Zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Még van teendőnk. A törvényjavaslat 3. §-ának (1) bekezdése nyitva hagyta a hatálybalépésnek az időpontját. Javaslom, hogy ez szokásszerűen kihirdetésének napja legyen. Határozathozatal következik. Most kérem az állásfoglalásukat a hatálybaléptetés kérdésében. (Megtörténik.) Köszönöm. Megállapítom, hogy 8 államtitkári szavazattal 253 szóval 16 tartózkodás mellett a kihírdetés napját nyilvánította az Országgyűlés a hatálybaléptetés napjának.
Végezetül kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság állami ünnepéről szóló törvényjavaslat most megállapított szövegét teljességében. Határozathozatal, kérem állásfoglalásukat, most! (Megtörténik.) A magyar Országgyűlés az állami ünnepről szóló törvényjavaslatot 10 államtitkári szavazattal, 205 szóval 9 ellenében, 47 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir