ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Köszönöm államtitkár úr válaszát. A törvényjavaslattal kapcsolatos határozathozatal következik. Ezért kérem képviselőtársaimat, hogy akik (zaj) a folyosón tartózkodnak, fáradjanak be a terembe. Megnyomtam a csengőt, szól kinn a folyosón.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalmi szervezetek kezelői jogának megszüntetéséről szóló törvényjavaslattal kapcsolatos határozathozatal. A törvényjavaslathoz az alkotmányügyi bizottság 1845-ös számon, a gazdasági bizottság 1915-ös számon, valamint a költségvetési bizottság 1746-os számon nyújtotta be jelentését. A határozathozatal során az alkotmányügyi bizottság 1845-ös számú jelentése alapján haladunk.
Az 1. pontban dr. Horváth József a törvényjavaslat 1. §-ának a törvény 5. §-a (2) bekezdésére vonatkozó részében a jogszabály pontosítását, illetve jogszabályhely pontosítását javasolja.Lényege: a (2) bekezdésben szerepeljen az 1. szakaszra történő visszahivatkozás. A javaslatot az alkotmányügyi bizottság és a gazdasági bizottság támogatja, és miniszter úr, illetve államtitkár úr bejelentette, hogy egyetért. (Dr. Isépy Tamás államtitkár: Igen.)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem szavazni. (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 197 "igen" szavazattal, 6 ellenszavazattal 4 tartózkodás mellett elfogadta.
A 2. pontban dr. Vastagh Pál a törvényjavaslat 2. szakaszának a törvény 6. szakasza (3) bekezdésére vonatkozó részét javasolja módosítani. Lényege: a Kormány tegyen javaslatot az Országgyűlésnek a parlamenti pártok elhelyezésének jogszabályi feltételeire is.
A javaslatot az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság nem támogatja, az államtitkár úr is nyilatkozott, hogy nem támogatja.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir