SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ)
SASVÁRI SZILÁRD (FIDESZ) Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! A gépjárműadóról szóló törvényjavaslathoz javaslatot tettem, összhangban a költségvetési törvényjavaslattal, hogy a bevételt meg kell osztani a települési önkormányzatokkal, tehát az állami költségvetést ez irányban egy kicsit szűkíteni javaslom.
Azt javaslom továbbá – és kérem a tisztelt Házat, hogy ebben támogasson –, hogy a belföldi gépjárművek után beszedett adó 100%-a a fővárosi önkormányzatokat illesse meg. Indokaim nagyon egyszerűek, és mindennapi tapasztalatokra épülnek:
Budapesten a levegő szennyezettsége és a tömegközlekedés lepusztulása teszi indokolttá a teljes adóbevétel fővárosi önkormányzatnak való átengedését. Ez fedezetet jelenthet a BKV gépjárműparkja korszerűsítésének fedezetére.
Szükségesnek tartom, egyetértve Varga Mihály képviselőtársammal, hogy az útalap – az előterjesztéssel ellentétben – nagyobb összegben részesüljön. Ebből meg lehet építeni a nagy forgalmú városok elkerülő útjait, vagy legalább a nemzetközi forgalom tekintetében bizonyos korrigálásokat lehetne végezni. A nagyobb összegből továbbá a kistelepülések bekapcsolása is lehetővé válik a különböző kisebb utak építésével, javításával az ország végkeringésébe. Tehát három szempont vezérelt módosító indítványom elkészítésekor.
Az első egy önkormányzati szempont. Ebben egyetértünk, egyébként egyetértek a Kormánnyal, hiszen a költségvetési törvényjavaslatban ő maga is ezt javasolja.
A második egy környezetvédelmi szempont, hogy Budapest tömegközlekedésének átalakításához forrásokat teremtsünk és biztosítsunk.
Harmadik: egy infrastrukturális szempont, ahol is a különböző fejlesztéseknek nagyobb teret enged az útalapnak a megnövelt támogatása.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir