SZALAY GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

SZALAY GÁBOR (SZDSZ)
SZALAY GÁBOR (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden jelezni szeretném, hogy az utolsó pillanatban talán, a mai délelőtt beadtam egy módosító indítványt, mellyel azt szeretném javasolni, hogy a Kormány által beterjesztett törvényjavaslatban foglaltakkal ellentétben ne 100 kilónkénti skálázásra kerüljön sor a gépjárműsúlyadó megállapításánál, hanem 10 kilónkénti skálázással kerüljön ez a súlyadó megállapításra.
Legszívesebben természetesen az egész gépjárműsúlyadót én elvetném, és nyilvánvaló, hogy ellene is fogok szavazni, azonban reményeim igazándiból nincsenek arra vonatkozóan, hogy a tisztelt Ház többsége is így fog tenni, ezért nem volt más választásom, mint hogy véleményem szerint ilyen jobbító és az autós társadalmat legalábbis egy kis mértékben könnyítő módosító indítványt a tisztelt Ház elé terjesszek.
Bizottságunk egykori elnöke úgy fogalmazott, hogy tudomásul kell vennünk, hogy a gépjárműnek akár súlya, akár színe, akár kormánykerék-átmérője után is ki lehetne vetni az adót, a lényeg az, hogy ki kell vetni, mert a költségvetésnek egyszerűen szüksége van erre a 11 milliárdra.
Ezért gondolom, hogy a tisztelt Ház végül is sokunk – mert azért gondolom, nem egyedül leszek, akik ellene fognak ennek a törvényjavaslatnak szavazni – "nem" szavazata ellenére is el fogja ezt a törvényjavaslatot fogadni. Ekkor, erre az esetre kívánnám mindenkinek a figyelmébe ajánlani azt a módosító indítványt, amit ezután fognak csak szétosztani, ami legalább olyan 200-250 millióval kevesebbé tenné vagy csökkentené a gépjárműadó teljes kihatását. Köszönöm szépen a figyelmet! (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir