VASS ISTVÁN (SZDSZ)

Full text search

VASS ISTVÁN (SZDSZ)
VASS ISTVÁN (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Két módosító javaslatom van benn. Nagyon jól tudom, hogy más dolog a szociálpolitika és más dolog az adópolitika, de mint az általános vita során mondtam, ebben a nagyon nehéz helyzetben, ami egyáltalán nem nevezhető konszolidáltnak, a Kormánynak valami olyan adófilozófiát kellene alkalmaznia, ami ideillik.
Nem tudom elfogadni, hogy egy újabb adónemet vezessen be, különösen nem tudom úgy elfogadni, hogy ezt differenciálatlanul vezesse be. Módosító javaslataim arra vonatkoztak, hogy legalább azok, akik helyzetüknél fogva rászorultak, kérhessék az adómentességet, nem általánosan kaphassanak, hanem csak kérhessenek, ezt el lehet bírálni esetleg ugyanúgy, ahogy a múzeális értékű járművek tulajdonosai.
Ez a módosító javaslatom sem lett támogatva a bizottságok által, sem a másik, ami arra vonatkozott, hogy a környezetvédelmi szempontokat nem elsősorban adópolitikával, hanem egyéb eszközökkel kellene megoldani. Nem tartom célravezetőnek azt, hogy a katalizátoros járművek kapjanak adókedvezményt. Miután ezek a módosító indítványaim nem nyertek támogatást, nem látszik az, hogy eredményt tudnék velük elérni, ilyen módon visszavonom őket, és egyúttal jelzem, hogy ezt az adótörvényt ilyen formában nem tudom elfogadni, és arra kérem a tisztelt Házat is, hogy ezt ne fogadja el. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir