ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem képviselőtársaimat arra, hogy az Országgyűlés 1991. december 11-i ülésén elfogadta a Magyar Köztársaság Országgyűlése Házszabályairól szóló 8/1989. országgyűlési határozat módosításáról rendelkező határozatát, amely a Magyar Közlönyben kihirdetésre került. A módosított Házszabály három pontban határozza meg azokat az eseteket, amelyek során az egyes módosító javaslatokról nem kell szavazni. Az országgyűlési határozat a folyamatban lévő ügyekről nem rendelkezik.
Arra figyelemmel, hogy a bizottságok csak az egyes törvényjavaslatok tárgyalásának lezárásakor tudták alkalmazni a Házszabály új rendelkezéseit, a holnapi határozathozatalok során az egységes megítélés érdekében még valamennyi benyújtott módosító javaslatról határoz az Országgyűlés. A hétvégi határozatoknál viszont már az új Házszabályok is alkalmazásra kerülnek; reményeink szerint így egy-egy határozathozatal időigénye lényegesen lecsökkenhet.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először a Magyar Köztársaság 1992. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatása következik.
Az interpellációk és kérdések – a szokásoktól eltérően – 18 órától 20 óráig kerülnek sorra.
Jelezni szeretném képviselőtársaimnak, hogy amennyiben az interpellációs idő megkezdéséig az általános vita nem zárul le – ami nagyon valószínű –, a vita az interpellációk és kérdések után folytatódik, ami – mint említettem – a jelentkezők nagy számára tekintettel szinte biztos.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir