BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)

Full text search

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ) Miniszter Úr! Igazából csak az jelent némi örömöt számomra a válaszból, hogy érdeklődést mutat a probléma iránt. (Felmorajlás a jobb oldalon: Ah!) A '92-es költségvetésben lapozgatva ugyanis több olyan problémára bukkantam, amire nem tudok választ találni. Ezek között például az egyik első, hogy nem tudom, hogy milyen statisztika alapján szorozták fel a fejkvótát, hiszen csak értelmi fogyatékosból 35 ezer van tudomásom szerint, a fejkvótát 37 ezer néhány százzal szorozták, és hát értelmi fogyatékoson kívül léteznek látás-, hallás-, beszédfogyatékosok is nagyon szép számban, illetve mozgássérültek.
Én úgy gondolom, hogy nem kell hosszan bizonygatni azt, hogy az ép és a fogyatékos gyermekek viszonylatában esélyegyenlőségről nem beszélhetünk. Következésképp az a feladatunk, az a kötelességünk, hogy pozitív diszkriminációval, a pozitív diszkrimináció elve alapján próbáljunk meg segíteni.
Amennyiben az Országgyűlés nem emeli föl azt a fejkvótát, amit a költségvetés előirányoz, akkor az az eddigi tevékenység szinten tartásához sem lesz elég.
Ahogy ma az egyik felszólalásban Jánosi Györgytől hallhattuk, ez a fejkvóta az átlagos normálishoz képest 1,8-szoros. Ha a 61 ezer forintos fejkvóta marad életben, akkor ez a fejkvóta lecsökken másfélszeresre.
Ilyen alapon, sajnálattal bár, de ezt a választ elfogadni nem tudom, és kérem, képviselőtársaim se fogadják el a választ. (Taps a balközépen.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir